تابناک در گزارشی بررسی کرد؛

نتایج نامشخص اعزام هیات اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد/ سفر‌ به ترکیه، تشریفاتی بود یا کاربردی؟

گروه استان‌ها - یک فعال اقتصادی با اشاره به سفر هیات اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد به ترکیه اعلام کرد که ای کاش قبل از سفر جلسات تخصصی با فعالان زیست‌بوم نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان برگزار می‌شد تا خروجی بهتری از چنین سفرهایی حاصل شود.
کد خبر: ۱۲۱۲۱۶۸
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۹ 02 December 2025

نتایج نامشخص اعزام هیات اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد/ سفر‌ به ترکیه، تشریفاتی بود یا کاربردی؟

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کهگیلویه و بویراحمد، اعزام هیات اقتصادی استان به ترکیه با برنامه‌ریزی و پیگیری‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج انجام شد.

این نشست با حضور «سیدمحمد اتابک» وزیر صمت، رئیس سازمان توسعه تجارت، سفیر و سرکنسول ایران در استانبول و جمعی از فعالان اقتصادی ایرانی مقیم ترکیه برگزار شد و اعلام شد که این نشست فرصتی را برای تبادل نظر، هم‌افزایی و بررسی مسیر‌های گسترش همکاری‌های تجاری میان فعالان اقتصادی استان و طرف‌های ایرانی و ترک فراهم کرد.

مهم‌ترین مباحث نشست

بنابر آنچه اتاق بازرگانی یاسوج منتشر کرده، در این جلسه، اعضای هیات اقتصادی استان و فعالان اقتصادی ایرانی مقیم ترکیه دیدگاه‌ها، چالش‌ها و ظرفیت‌های تجاری خود را تشریح کردند.

«احسان عسکری» معاون اقتصادی استاندار با اشاره به ظرفیت‌های گسترده استان، سیاست‌های حمایتی دولت در تسریع صدور مجوز‌ها و تقویت بستر‌های سرمایه‌گذاری را تبیین و توسعه صادرات استان را دست‌یافتنی دانست.

«سیدامیر تیمورموسویان» مدیرکل صمت استان کهگیلویه و بویراحمد هم تحلیل جامعی از وضعیت صادرات استان و تنوع سبد کالایی ارائه کرد و ظرفیت‌های نفت، گاز، صنایع معدنی و محصولات کشاورزی استان برای عرضه به بازار ترکیه را برجسته کرد.

«عبدالله قبادی»  رئیس اتاق بازرگانی یاسوج، بر نقش مؤثر تعامل بخش خصوصی با دولت و همراهی استاندار تأکید کرد و ساماندهی فرآیند واگذاری کارت بازرگانی، تکمیل زنجیره ارزش در حوزه‌های مختلف و تخصیص ارز به ناوگان معدنی و حفاری را از مسائل کلیدی دانست.

سفیر و سرکنسول ایران هم اظهار کرد: اقدامات حمایتی نمایندگی‌های ایران در ترکیه و توسعه همکاری‌ها و پشتیبانی از فعالان اقتصادی کشور را مورد تأکید قرار داد.

کارشناسان: سفر اقتصادی استان به ترکیه نیازمند هدف‌گذاری و خروجی عملیاتی است

تأکید بر مسیر‌های نوین توسعه تجارت

«سیدمحمد اتابک»، وزیر صمت، اجرای نقشه‌راه همکاری‌های تجاری در چارچوب موافقت‌نامه ECOTA میان کشور‌های عضو اکو را ضروری دانست و افزود: توسعه تجارت الکترونیک، تسهیل فرایند‌های صادراتی، بهینه‌سازی مدیریت گمرکات، امکان تأمین مالی از طریق بانک تجارت، توسعه اکو و مقابله با قاچاق از اولویت‌های وزارت صمت است.

چالش زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری

«مهران کهوایی» فعال زیست‌بوم فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان استان، در گفتگو با خبرنگار تابناک در استان کهگیلویه و بویراحمد، به سفر هیات اقتصادی استان به ترکیه، اشاره کرد و اظهار کرد: ای کاش قبل از سفر جلسات تخصصی با فعالان زیست‌بوم نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان برگزار می‌شد تا خروجی بهتری حاصل شود.

وی افزود: با توجه به آمایش سرزمین، ظرفیت‌های استان در حوزه کشاورزی، گیاهان دارویی و آبزی‌پروری باید پیش از سفر شناسایی و مزیت صادرات غیرنفتی استان بر اساس بعد مسافت و زیرساخت‌های موجود بررسی می‌شد.

کهوایی درباره سرمایه‌گذاری استان تاکید کرد: سرمایه‌گذار تنها زمانی ورود می‌کند که بتواند محصول تولیدی را به بازار داخلی یا خارجی بفروشد. کمبود آب و محدودیت زیرساخت‌ها در شهرستان‌ها بسیاری از پروژه‌ها در حوزه کشاورزی و آبزی‌پروری را با چالش مواجه کرده است.

وی ادامه داد: برای موفقیت در جذب سرمایه‌گذاری و صادرات، باید روی ارزش‌افزوده تولیدات تمرکز کرد، نه صرفاً روی صادرات خام، و این موضوع در حوزه‌هایی مانند تولید گل‌های زینتی، فرآورده‌های گچساران و محصولات دست‌بافت اهمیت دارد. نمونه آن، فرصت از دست رفته برای صادرات آب معدنی به جام جهانی قطر بود که می‌توانست به معرفی ظرفیت‌های استان کمک کند.

کارشناسان: سفر اقتصادی استان به ترکیه نیازمند هدف‌گذاری و خروجی عملیاتی است

سفر‌های خارجی؛ تشریفاتی یا کاربردی؟

این استاد دانشگاه و فعال اقتصادی استان اضافه کرد: توجه به تجربه گذشته، ترکیه کشور صادرکننده فرش و پوشاک است و بازار بالقوه‌ای برای صادرات محصولات دست‌بافت استان ندارد، بنابراین لازم است پیش از سفر هدف‌گذاری و مطالعه بازار انجام شود.

انتظار از تیم اقتصادی پس از بازگشت

وی در بخش پایانی ارزیابی سفر هیات اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد به ترکیه، یادآور شد: پس از بازگشت تیم اقتصادی استان، انتظار داریم خروجی سفر شامل امضای قرارداد‌های ریالی یا ارزی مشخص برای استان باشد تا رونق کسب‌وکار‌ها حاصل شود. بدون این خروجی، سفر صرفاً هزینه‌بر خواهد بود. 

کهوایی همچنین گفت: ای کاش تعاملات بر اساس آمایش استانی و برنامه توسعه کشور انجام شود تا رتبه و ظرفیت صادرات استان به کشور‌های همسایه مشخص و هدف‌گذاری بهتری برای مذاکره با آنها انجام شود.

انتهای پیام/ 

آخرین اخبار