کد خبر: ۵۱۳۴۹۵
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۳ 24 October 2017
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های مرزنشین سیستان و بلوچستان گفت: 65 تعاونی از مجموع 115 تعاونی مرزنشین در این استان فعال است.
عبدالله بریچی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور دارای بیشترین تعاونی های مرزنشین از میان 17 استان مرزی است.
وی ادامه داد: از مجموع افزون بر 500 تعاونی مرزنشین در کشور 115 تعاونی در سیستان و بلوچستان وجود دارد.
وی با اشاره به مشکلات تعاونی های مرزنشین سیستان و بلوچستان گفت: از مجموع تعاونی های مرزنشین استان 40 درصد آنها به دلیل مشکلات مالیاتی، سه درصد به دلیل تغییر مصوبات هیات دولت و چهار درصد نیز به دلیل نداشتن کارت های الکترونیکی مرزی غیرفعال هستند.
وی عدم تطابق شمول ذیل ماده 133 قانون مالیات های مستقیم را یکی از مشکلات تعاونی های مرزنشین سیستان و بلوچستان ذکر کرد و افزود: تعاونی روستایی و عشایری، کارگری کارمندی، دانشجویی و صیادی از پرداخت مالیات معاف هستند اما تعاونی های مرزنشین که ماهیت روستایی و عشایری دارند هم اینک 25 درصد از درآمد خود را باید به صورت سالانه به مالیات اختصاص دهند.
وی بیان کرد: مشکل دیگری که میزان اشتغال را در تعاونی های مرزنشین به حداقل رسانده این است که بر اساس قانون قرار بود که 20 درصد از سهم کارفرمایان در تمامی تعاونی ها را دولت تقبل کند اما این کار عملی نشد و این امر سبب کاهش نیروهای فعال در تعاونی های مرزنشین سیستان و بلوچستان شد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های مرزنشین سیستان و بلوچستان گفت: کاهش واردات تعاونی های مرزنشین از دیگر مشکلات این حوزه است به طوری که هم اینک شاهد کاهش واردات مواد غذایی نظیر شکر از16 کیلوگرم به هشت کیلوگرم، برنج از 50 کیلوگرم به 20 کیلوگرم و چای از 2 کیلوگرم به یک کیلوگرم در سال هستیم.
بریچی تغییرات قانون مرتبط با فعالیت مرزنشینان و ثابت نبودن قانون صادرات و واردات را از دیگر مشکلات این بخش برشمرد و اظهار داشت: در برخی مواقع سال اعلام می کنند که واردات ممنوع است در حالی که تعاونی مرزنشین سرمایه گذاری کرده و این قوانین سبب ضرر و زیان زیادی به تعاونی های مرزنشین می شود.
وی با بیان اینکه تعاونی های مرزنشین سیستان و بلوچستان در گذشته سالیانه 200 میلیون دلار صادرات انجام می دادند گفت: با وجود برخی مشکلات در 6 ماهه نخست امسال تنها حدود 25 میلیون دلار توانستیم صادرات انجام دهیم.
وی ادامه داد: کارت های مبادلات مرزی به دلیل فراهم نبودن زیر ساخت های لازم در سیستان و بلوچستان نظیر کدپستی و تلفن همراه، صادرات و واردات تعاونی های مرزنشین را به حداقل رسانده است.
وی افزود: هم اینک تنها برای حدود 700 هزار نفر در قالب 347 خانوار مرزنشین سیستان و بلوچستان کارت الکترونیک صادر شده است و این افراد تنها توانستند زیر پوشش تعاونی های مرزنشین در آیند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های مرزنشین سیستان و بلوچستان گفت: بقیه مرزنشینان با وجود هزینه کردن برای صدور کارت به دلیل مشکلات ذکر شده نتوانسته اند کارت الکترونیک مرزی دریافت کنند.
بریچی با اشاره به مشکلات مرزنشینان در زمینه صادرات سوخت اظهار داشت: در گذشته بر اساس مصوبه استانداری تعاونی های مرزنشین در شعاع 20 کیلومتر به ازای هر خانوار می توانستند هزار و 500 لیتر گازوییل صادر کنند که هم اینک این صادرات به 150 تا 170 لیتر کاهش یافته است.
وی افزود: ضروری است این سهمیه به همان مقدار قبلی برگردد تا صرفه اقتصادی برای تعاونی های مرزنشین داشته باشد.
به گزارش ایرنا براساس سرشماری سال 95 از مجموع 2 میلیون و 775 هزار و14 نفر جمعیت این استان یک میلیون و 427 هزار و 332 نفر در روستاها سکونت دارند.
این استان با دارا بودن 19 شهرستان افزون بر 1100 کیلومتر مرز زمینی با کشورهای افغانستان و پاکستان و 310 کیلومتر مرز دریایی در دریای عمان دارد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار