استاندار یزد:
استاندار یزد گفت: باید بهره برداران مجاز از منابع آبی استان را در امر حفاظت از این منابع مشارکت داد که نفع آنها نیز در این امر نهفته است.
کد خبر: ۴۲۵۴۷
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۸ 02 June 2015
به گزارش تابناک یزد،سید محمد میرمحمدی در شورای حفاظت از منابع آب استان یزد افزود: اساسی ترین مشکل یزد بحران آب است و تشکیل جلساتی چون شورای آب، ستاد مدیریت بحران آب و شورای حفاظت از منابع آب در راستای همفکری در مباحث فنی ،تخصصی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در این حوزه ضروری است .

وی تشکیل جلسات مختلف در حوزه آب در استان یزد را در عرصه نظر و طرح مباحث مفید دانست اما بر عدم موازی کاری در عرصه عمل تاکید نمود .

وی گفت: در این خصوص نقش آمار و ارقام صحیح بسیار موثر است اما متاسفانه نمی توان به آمارها به صورت کامل تکیه کرد چرا که روند ارائه آمار در گذشته مبتنی بر عدد سازی بوده و هیچگاه آمار صد در صد صحیح ارائه نشده است منتهی با اندکی اغماض میتوان آمارها را پذیرفت و بر مبنای آن برنامه ریزی کرد.

استاندار یزد در ادامه بر ارائه گزارش از سوی سازمان جهاد کشاوزی در خصوص میزان صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی تاکید کرد و افزود: اینکه الآن آب منطقه ای مصرف آب بخش کشاورزی را 88 و 4 دهم درصد ذکر کرده نشان می دهد که در این حوزه کاهش مصرف داشته ایم .

میرمحمدی افزود: منتهی بخشی از آن مربوط به صرفه جویی و بخشی هم در نتیجه خشکیدن قناتها و منابع آبی و نصب کنتورهای هوشمند و پلمپ چاه های غیر مجاز و یا آموزش شهروندان و اصلاح سیستم آبیاری است.

استاندار یزد اظهار داشت: جمعیت استان روز به روز در حال افزایش است و اقلیم خشک و کویری نیز مزید بر علت می شود و همچنین میزان بارش نزولات نیز نسبت به گذشته کاهش یافته است .

میرمحمدی ادامه داد: با همه این شرایط امروزه آب به عنوان یک زیر ساخت مهم و اصلی در امر سرمایه گذاری و توسعه مدنظر است و بنابراین می بینیم که به تناسب رشد جمعیت و رشد اشتغال مصرف آب بالا رفته ولی منابع آبی محدود است.

وی گفت: به همین دلیل بیلان منفی 320 میلیون مترمکعبی سالیانه آب در سفره های زیرزمینی استان را شاهدیم و اگر این روند ادامه داشته باشد در آینده بیش از امروز به مشکل اساسی و جدی برخورد خواهیم کرد.

رییس شورای حفاظت از منابع آبی یزد اظهار داشت: در امر جداسازی آب فضای سبز و شرب در 9 شهرستان استان نیازمند 22 میلیارد تومان اعتبار هستیم که باید به این هزینه ها، کانال سازی، نصب کنتورهای هوشمند، آموزش و فرهنگ سازی و غیره را نیز اضافه کرد.

میرمحمدی بر فرهنگ سازی در خصوص حفظ منابع آب و پی بردن به ارزش واقعی آب توسط مردم تاکید کرد و خواستار مشارکت دادن سازمانهای مردم نهاد و مردم در این عرصه شد .

وی افزود: باید بهره برداران مجاز از منابع آبی استان را در امر حفاظت از این منابع مشارکت داد چرا که نفع آنها نیز در این امر نهفته است.

استاندار یزد بار دیگر بر توسعه فضای سبز استان با بهره برداری از فاضلاب و با مشارکت فعال اداره کل منابع طبیعی استان تاکید کرد .

میرمحمدی آنگاه با انتقاد از آمار 1477 هکتاری فضای سبز موجود در استان که از سوی اعضاء حاضر در شورای حفاظت از منابع آب استان عنوان شد گفت: هر کجای دیگر از کشور را که مشاهده کنید وضعیت فضای سبز و طراوت و شادابی آن از یزد بهتر است.

وی گفت: من حقیقتا فکر میکنم که اصلا در یزد فضای سبزی موجود نیست و صحت این رقم را بعید می دانم مگر اینکه باغات و فضای سبز خانگی را هم جزو آن لحاظ کرده باشند.

این مسوول گفت: این امر مدیریت مصرف بهینه آب و بهره گیری از فاضلاب برای افزایش فضای سبز در استان را می طلبد و عزم ما در این خصوص جدی است.

وی تاکید کرد: می خواهیم مردم استان شاد و با طراوت باشند و از افسردگی دور شوند چرا که همین اقلیم خشک و کویری باعث خمودگی می شود و اینجاست که نقش فضای سبز در طراوت و شادابی روحی و جسمی مردم مشخص می شود.

استاندار یزد در پایان بر عملیاتی شدن مصوبات و مباحث موجود در این جلسات تاکید کرد و از مدیر عامل آب منطقه ای استان به عنوان دبیر این شورا خواست تا صورتجلسه مربوطه را جهت اجرا به همه اعضاء ارسال کند.

همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد با اشاره به محدودیتهای موجود در شهرهای استان جهت بهره برداری از منابع آب بر لزوم هماهنگی با استانهای همجوار در این خصوص تاکید کرد .

محمد علی طالبی گفت: باید در خصوص حوزه های مشترک آبریز بین استانهای یزد، فارس و کرمان تمهیدات لازم اندیشیده شود تا این استانها نیز مراقبتهای لازم در این خصوص را به عمل آورده و اینگونه نباشد که تنها استان یزد به این محدودیتها بپردازد و دیگر استانها از حوزه های آبی مشترک بدون محدودیت استفاده کنند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار