مسئول دفتر مامایی حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت:ماما کسی است که وظیفه ی مهمی در مشاوره و آموزش بهداشت، نه فقط برای زنان بلکه برای خانواده و جامعه دارد.
کد خبر: ۴۱۸۵۲۲
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۳ 04 May 2017

به گزارش خبرگزاری تابناک به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان، شیوا کاظمی مسئول دفتر مامایی حوزه معاونت درمان دانشگاه در این خصوص گفت: از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین المللی مامایی 5 (May) مصادف با 15 اردیبهشت ماه  بعنوان« روز جهانی ماما » نامگذاری شده است.

کاظمی با اشاره به اینکه  تمام نه ماه بارداری مادر، با حمایت های عاطفی، روانی و جسمی ماما به انجام می رسد گفت: وظیفه اصلی ماما آموزش دادن دوران بارداری و آماده کردن والدین برای پذیرش وظایف پدری و مادری است و این وظایف می تواند به مسؤولیت های بیشتری همچون تنظیم خانواده و مراقبت های کودک و در بعضی موارد به مشاوره در مورد بیماری های زنان نیز گسترش یابد. 

وی بر خلاف باور عموم که ماما را مترادف با کلمه ی زایمان و به مفهوم مراقبت از دوران بارداری می دانند، حیطه ی خدمات مامایی را بسیار وسیع تر  عنوان کرد و گفت : وظیفه ماما 
در ابعاد مختلفی چون باروری، مشاوره، آموزش و آگاهی در دوران بلوغ، ازدواج، بارداری و یائسگی که قطعا ضامن سلامت خانواده است گسترش پیدا می کند.

به گفته وی در دنیا روزانه 1600 زن در اثر عوارض بارداری و زایمان جان خود را ازدست می دهند و بیش از 99 درصد این مرگ ها در کشورهای در حال توسعه است که علت مرگ و میر مادران خونریزی، زایمان سخت، فشار خون بالا، عفونت و عوارض سقط های غیر بهداشتی است درحالی که بسیاری از این مرگ ها قابل پیشگیری است.

 وی با توجه به اینکه با مرگ مادر، خانواده عضو اصلی خود را از دست داده و بقا و آموزش کودکان نامعلوم می شود گفت: با برنامه ریزی دقیق و انجام مراقبت های لازم در این دوران می توان به پیشگیری از مرگ مادران که یکی از اهداف مهم کشور هاست، دست یافت.

مسئول دفتر مامایی دانشگاه با بیان اینکه قدمت رشته مامایی در ایران به شکل آموزش عالی ، به 80 سال قبل برمی گردد اظهار داشت : اولین آموزشگاه مامایی به نام مدرسه قابلگی با 10 نفر شاگرد در سال 1298 در بیمارستان بانوان تهران تاسیس و پس از گذشت 10 سال، اولین آموزشگاه عالی مامایی در سال 1308 آغاز به کار کرد.

 وی درخصوص جمعیت مامایی ایران گفت:در سال 1342 «انجمن ماما های ایران » تشکیل شد و  در اواخر سال 1367 برای رفع مشکل و تامین کمبود ها «جمعیت مامایی ایران»  
تاسیس و در سال 1369 موفق به کسب پروانه فعالیت از وزارت کشور گردید و به ثبت رسید.

 کاظمی در ادامه مطلب فوق افزود: جمعیت مامایی ایران از سال 1380 عضویت کنفدراسیون بین المللی ماما ها را پذیرفته، فعالانه در کنگره این کنفدراسیون شرکت کرده است. این کنفدراسیون در کشور انگلیس است و اهم وظایف این کنفدراسیون شامل برگزاری کنگره بین المللی، کنفرانس ها و کارگاه های بین المللی، و تلاش در راه آغاز یک دوره مادری سالم و بی 
خطر است
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار