کیفیت پایین نان و توزیع جغرافیایی نامناسب نانوایی‌های همدان عامل ناراحتی و عدم رضایت مردم شده است.
کد خبر: ۱۰۱۶۵۶۳
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۰ 17 December 2021
 کیفیت پایین نان و توزیع جغرافیایی نامناسب نانوایی‌های همدان عامل ناراحتی و عدم رضایت مردم شده است.

به گزارش تابناک همدان از ایسنا، پس از افزایش ۵۰ درصدی قیمت نان و اظهار نظرات و پیشنهادات متعدد در این رابطه، کیفیت نان در استان همدان بنا به نظرات مردمی و مشاهداتی که در مناطق مختلف صورت گرفته است رشدی نداشته و هم‌چنان کیفیت آن رو به افول است و غالباً مشاهده شده که نسبت به سال‌های گذشته با وجود تلاش‌های بی پایان قشر زحمت‌کش نانوا، نان نازک و نامرغوبی در اختیار مردم قرار می‌گیرد که در مقایسه با دیگر استان‌های کشور کیفیت و ثبات همیشگی را ندارد.

رییس اتحادیه نانوایان همدان در گفتگو با ایسنا ضمن تایید این که نان همدان کیفیت و مرغوبیت لازم را ندارد، اظهار کرد: ۷۰ درصد کیفیت نان به گندم مربوط است که متأسفانه تاکنون گندم بی کیفیت بین کارخانجات توزیع شده است که گلوتن پایینی داشته و این موضوع باعث شده است نان همدان از کیفیت بالایی برخوردار نباشد.

ابوذر گل‌محمدی در ادامه به تفاوت کیفیت گندم در استان‌های کشور اشاره کرد و گفت: گندم استان‌های لرستان، کرمانشاه و سنندج از استان همدان بهتر است. بهترین گندم کشور و حتی خاورمیانه را استان‌های گلستان و خوزستان دارند، زیرا میزان گلوتن آن بسیار بالا است.

گل‌محمدی تصریح کرد: مقرر شده واردات گندم به استان همدان صورت بگیرد تا با ترکیب آن با گندم همدان کیفیت نان افزایش پیدا کند و از روند فعلی خارج شویم. تنها راهکار پیش‌رو و موثر همین است.

رئیس اتحادیه نانوایان همدان با تاکید بر این که پراکندگی و توزیع جغرافیایی نانوایی‌های همدان نامناسب است و در برخی مناطق بیش از حد لازم نانوایی تأسیس شده، مطرح کرد: مناطقی مانند خضریان، منوچهری و یا مجیدآباد در هر کوچه و خیابان یک نانوایی وجود دارد، اما در محدوده استانداری یا هنرستان و مهدیه یا در ادامه به سمت بلوار بعثت و استادان و محوطه حکیم و بلوار زلفی گل نانوایی‌های زیادی وجود ندارند و مردم این مناطق باید برای تهیه نان سنگک و یا لواش در صورت نداشتن وسیله نقلیه، چند کیلومتر پیاده روی روزانه داشته باشند.

گل‌محمدی در ادامه افزود: خواسته ما از کارگروه آرد و نان استان این است که این موارد را به طور جدی بررسی کنند. در محدوده‌هایی همانند استادان یا کوچ‌مشکی که کمبود نانوایی داریم احداث نانوایی صورت نمی‌گیرد و یا اگر احداثی صورت بگیرد پس از مدتی به بهانه‌های مختلف هم‌چون اجاره بهای بالا و یا کمبود منابع به مناطقی مانند مریانج، شهرک ولیعصر و یا اسلام‌شهر که نانوایی‌های زیادی دارد انتقالی می‌گیرند و باعث می‌شود مناطق یک شهر دچار مشکل شود.

وی ادامه داد: متأسفانه تصمیماتی که در این رابطه اتخاذ شده است اشتباه بوده و باید جلوی زیاده خواهی‌های افراد سودجو ایستادگی کرد. جواز کسب نانوایی‌ها از سمت اتحادیه نانوایان استان أخذ می‌شود، اما مجوز انتقال آن‌ها را کارگروه آرد و نان استان صادر می‌کند.

گل‌محمدی بیان کرد: چند وقت پیش یک نانوایی برای محدوده مسکن مهر گلستان (واقع در شهرک مدنی) احداث شد در صورتی که این محدوده ۱۲ هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است و یک نانوایی کافی نیست و می‌بایست به ازای هر دو هزار نفر یک نانوایی را برای این منطقه در نظر بگیریم که همین یک نانوایی هم به سختی با مشکلات زیرساختی در این منطقه تأسیس شد و خوش‌بختانه در ادامه تعداد نانوایی‌های این منطقه رو به افزایش رفت، اما یکی از نانوایی‌های همین منطقه بعد از دو سال فعالیت در آن جا تقاضای انتقال به محدوده دیگری را داشته است. 

وی ادامه داد: با سواستفاده از مشکلات روز و به بهانه کمبود نانوایی در این مناطق، نانوایی احداث می‌کنند و جواز کسب می‌گیرند و پس از مدتی خواهان انتقال به مناطق و خیابان‌هایی می‌شوند که فرعی است و اصلا نیازی به نانوایی ندارد و یا تراکم تعداد نانوایی در آن بالا است که این موارد در نوع خود باعث ایجاد تخلف و خطا می‌شود. نانوا در شرایطی که فروش نداشته باشد و یا بازار کسب و کارش با مشکل روبرو شود مجبور به خام فروشی و یا فروش مواد اولیه می‌شود که این موضوعات عامل تخلف است. اگر شرایط جغرافیایی هر نانوایی کارشناسی شده باشد این مشکلات به وجود نمی‌آید.

وی در پایان از مسئولین کارگروه آرد و نان تقاضا کرد: به نظرات کارشناسی شده اتحادیه نانوایان توجه شود، زیرا گا‌های افرادی در این موارد نظر می‌دهند که در ادامه متوجه می‌شویم هیچ سررشته‌ای از این موضوعات ندارند و باعث اتلاف وقت، سرمایه و ایجاد مشکل می‌شوند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار