کارشناس بیماری های مرکز بهداشت ایلام از اجرای طرح ملی کاهش مصرف، قند، نمک و روغن همزمان با سراسر کشور در این استان خبر داد.
کد خبر: ۳۵۴۲۸۸
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۸ 03 January 2017

به گزارش تابناک ایلام؛فرزاد رستمی اظهار کرد: این طرح به منظور افزایش آگاهی و اطلاع رسانی به عموم مردم در استان اجرا می شود.

وی افزود: ما در این طرح با حضور در دستگاه های اجرایی قند، فشار، قد و وزن کارمندان را کنترل و به افرادی که در معرض فشار خون بالا، قند بالا و چاقی هستند نکات بهداشتی و سلامتی لازم را ارائه می دهیم تا این افراد مواظب سلامتی خود باشند.

رستمی تاکید کرد: این طرح به مناسبت گرامی داشت هفته بسیج تغذیه و در راستای اطلاع رسانی به مردم و آگاهی بخش به آنان با پیام های کلیدی در راستای اصلاح الگوی مصرف با کاهش مصرف قند، نمک و روغن انجام می گیرد.

به گفته وی، اکنون به دلیل بیماری های قلبی، چاقی، عدم توجه به الگوهای مصرف با توجه به مصرف زیاد نمک و قند بیماری هایی نظیر فشار خون بالا، دیابت که به عنوان بیماری خاموش شناخته می شود و تهدید جدی برای سلامت افراد بشمار می روند، رو به رشد است.

وی افزود: افراد می توانند با رعایبت الگو مصرف، ورزش، جایگزین کردن غذاهای سالم و میوه و سبزیجات به جای فست فود و غذاهای سرخ کردنی به فکر سلامت خود باشند و از ابتلا به بیماریهای فشار خون و دیابت پیشگیری کنند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت ایلام نیز در این خصوص گفت: افراد باید آگاه باشند که مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب، بخصوص چربی های حیوانی، گوشت، شیر و لبنیات پر چرب خطر بروز سرطان سینه و سرطان پروستات راافزایش می دهد.

آیت بسطام پور اظهار کرد: برای پیشگیری از اضافه وزن، چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان ها مصرف انواع روغن و چربی را باید کاهش دادو از شیر و ماست و پنیر کم چرب به جای پنیر خامه ای و شیر و ماست پر چرب استفاده کرد.

وی افزود: مصرف غذاهای آماده و فست فودها از جمله سوسیس، کالباس و پیتزا که حاوی چربی زیادی هستند، باید کاهش داده شود و از غذاهای بخار پز و آب پز به جای کبابی و سرخ کردنی بیشتر استفاده شود.

بسطام پور گفت: افراد می توانند با مصرف محدود انواع شیرینی ها و استفاده از شیرینی های سده و بدون کرم یا خامه به مقدار کم به حفظ سلامتی و تناسب اندام خود کمک کنند.

وی گفت: باید توجه داشت که افراد باید روغن جامد و نیمه جامد را حذف کنند و به جای آن انواع روغن های مایع بااسید چرب ترانس کمتر از دو درصد آن هم به میزان کم را جایگزین نمایند تا به سلامتی خود کمک کنند.

بسطام پور تاکید کرد: مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرینی باعث افزایش فشار خون و اضافه وزن می شود که هر دو خود نیز از عوامل اصلی ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی و عروقی بشمار می روند.

وی از افراد خواست که به منظور حفظ سلامتی خود مصرف انواع مواد قندی، شکلات، نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی، شیرهای طعم دار، پاستیل، بستنی یخی، کیک و کلوچه و انواع سس های سالاد و کچاپ و قهوه فوری را به حداقل برسانند.

وی به افراد توصیه کرد که به جای مواد قندی از کشمش، خرما، توت خشک، میوه و سالاد و مواد سالم و طبیعی استفاده کنند تا به حفظ سلامتی و طول عمر خود کمک کنند.

 در طرح ملی بسیج کاهش مواد قندی، نمک و روغن روز سه شنبه با حضور اکیپی از مرکز بهداشت ایلام، کارمندان استانداری ایلام از نظر قد، وزن، فشار خون و قند خون کنترل شدند.


منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار