رئیس اداره حفاظت محیط زیست کهگیلویه مطرح کرد::
سید قدرت الله علیپور افزود: همجواری و چرا گاه مشترک دام بعضی از عشایر دارای پروانه ی چرا،در منطقه حفاظت شده خاییز که در بعضی از فصول سال اختلاط دامهای اهلی و وحشی را به وجود می آورد زنگ خطری برای حیات وحش منطقه حفاظت شده خاییز بود.
کد خبر: ۲۲۷۰۷۹
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۴ 09 May 2016
چند ماهی است که موضوع شیوع تب برفکی در استان کهگیلویه و بویراحمد،دامداران و و مصرف کنندگان مواد لبنی را نگران خود کرده است.
به گزارش تابناک کهگیلویه وبویراحمد،طی مدتی که از نگرانی عمومی از شیوع این بیماری در میان دام های استان گذشت، مسئولین امر تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا بلکه کمترین تلفات ممکن را از این بیماری واگیردار متحمل شوند و همچنین سعی در واکسینه نمودن حیوانات در مقابل این ویروس را داشته و دارند.هرچند برخی ناهماهنگی ها و کمبودها در مهیاسازی زمینه های پیشگیری و درمان ازجمله کمبود واکسن مشهود بود اما با اولویت بندی دام ها و مناطق تا حدود قابل قبولی این بیماری تحت کنترل درآمد.
تقاضای کمک از دامداران جهت جلوگیری از شیوع تب برفکی در میان وحوش
تب برفکی چیست؟
 تب برفکی یا «بیماری دهان و پا» (به انگلیسی: Foot-and-Mouth Disease) یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانوادهٔ گاوسانان می‌شود.  این بیماری بسیار واگیردار است و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری می‌شوند. این بیماری بعنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب می‌شود. کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه نمودن حیوانات مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات و گاهی معدوم نمودن میلیون‌ها راس دام است.
انتقال راحت ویروس تب برفکی بین حیوانات اهلی و وحشی
گاو، گاو میش، گوسفند، بز، خوک، گوزن و آهو به بیماری تب برفکی حساس می‌باشند. فیل، جوجه تیغی و لاما نسبت به بیماری مقاومت بیشتری داشته و در صورت ابتلا علایم خفیف بروز داده و بیماری رابه حیوانات دیگر منتقل نمی‌کنند. موش، رت و مرغ خانگی تحت شرایط آزمایشگاهی به بیماری مبتلا شده‌اند ولی مواجهه آنها تحت شرایط طبیعی با ویروس عامل بیماری بعید به نظر میر سد. انسان به ندرت به این بیماری مبتلا می‌شود.باهدف کنترل بیماری تب برفکی و جلوگیری از سرایت این بیماری به وحوش دامهای عشایر منطقه حفاظت شده خاییزواکسیناسیون شدند.
تقاضای کمک از دامداران جهت جلوگیری از شیوع تب برفکی در میان وحوش
تقاضای کمک از دامداران جهت جلوگیری از شیوع تب برفکی در میان وحوش خاییز
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کهگیلویه در این خصوص گفت : شیوع بیماری محلک دامی در شهرستان کهگیلویه و از بین رفتن تعداد زیادی از دامها موجب شد این اداره اقدامات حفاظتی را در دستور کار خود قرار دهد.

سید قدرت الله علیپور افزود: همجواری و چرا گاه مشترک دام بعضی از عشایر دارای پروانه ی چرا،در منطقه حفاظت شده خاییز که در بعضی از فصول سال اختلاط دامهای اهلی و وحشی را به وجود می آورد زنگ خطری بود برای حیات وحش منطقه حفاظت شده خاییز , که این اداره اقدامات حفاظتی را مهمترین اولویت کاری خود در جلوگیری از سرایت این بیماری به وحوش در دستور کار خود قرار داد.

علیپور به اقدمات پیشگیرانه این شهرستان اشاره کرد و گفت : با هماهنگی اداره دامپزشکی و امور عشایر شهر ستان حدود 10 هزار از دامهای اهلی روستاههای همجوار و حاشیه منطقه حفاظت شده خاییز مایه کوبی شدند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست دهدشت افزود: این اقدام گامی بزرگ در راستای کنترل بیمارییهای دامی و بیماریهای مشترک دامهای اهلی و وحشی است که از دامداران تقاضامندیم در صورت ابتلا دام خود به این بیماری از ورود به منطقه حفاظت شده خودداری شود و همچنین در صورت مشاهده هر گونه مرگ حیات و وحش مراتب را به این اداره اطلاع رسانی کنند.

منطقه حفاظت شده خاییز با وسعت 25 هزار هکتار با مدیریت محیط زیست کهگیلویه و درحد فاصل شهرستانهای کهگیلویه و بهبهان قرار دارد.
تقاضای کمک از دامداران جهت جلوگیری از شیوع تب برفکی در میان وحوش
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار