معاون آبخیزداری اداره كل منابع طبیعی و آبخیز داری ایلام گفت: میزان آب های ذخیر شده در سفره های زیرزمینی این استان به علت بارندگی های خوب اواخر فروردین امسال 700 میلیون متر مكعب برابر با 15 درصد كل بارندگی ها بوده است.
کد خبر: ۲۱۷۲۲۱
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۵ 23 April 2016

معاون آبخیزداری اداره كل منابع طبیعی و آبخیز داری ایلام گفت: میزان آب های ذخیر شده در سفره های زیرزمینی این استان به علت بارندگی های خوب اواخر فروردین امسال 700 میلیون متر مكعب برابر با 15 درصد كل بارندگی ها بوده است.


به گزارش تابناک ایلام؛محمد پاكدل اظهار كرد: در جریان بارندگی های اواخر فروردین امسال چهار میلیارد و 500 میلیون متر مكعب آب در استان ایلام بارید كه این میزان بارندگی برابر با 50 درصد بارندگی های سالانه استان است.
وی افزود: سه میلیارد متر مكعب از این بارندگی یا به حوزه آبخیز سد كرخه وارد شد و یا به صورت هرز آب و روان آب از كشور خارج و وارد خاك عراق شد ولی بخشی از آن نیز توسط كشاورزان برای كشت و زرع به كانال های اراضی كشاورزی هدایت شد.
پاكدل با بیان اینكه با توجه به حجم و میزان بارش ها مشكل كم آبی سفره های زیرزمینی استان ایلام اینك بهتر شده است، تاكید كرد: در صورتی كه این گونه بارندگی ها در مدت چند سال پی در پی تداوم یابد وضعیت سفره های زیرزمینی به مطلوبیت خواهد رسید هر چند اكنون نیز بارش های اخیر موجب تغذیه سفره های برخی مناطق این استان شده است.
وی گفت: این بارندگی در مقایسه با بارش هشتم آبان ماه پارسال با توجه به نوع سیستم بارشی و نیز حجم آن، از قدرت بارندگی و حتی تخریبی بیشتری برخودار بود كه پوشش گیاهی انبوه و وجود سازه های مختلف آبخیزداری مانع از تخریب و خسارت های زیان بار به عرصه های طبیعی شد.
وی یادآور شد: بارش هایی مناطق شمالی استان و شهرستان های آبدانان و دره شهر به حوزه آبخیز سد كرخه و سیمره وارد شد اما بارندگی های شهرستان مهران و دهلران به صورت هرز آب وارد خاك كشور عراق شد.
پاكدل ایجاد پوشش های گیاهی و جنگلی دائمی انبوه و نیز گسترش طرح های آبخیزداری در نقاط مختلف استان را از مهمترین عوامل بازدارندگی آب ها و هدایت این نزولات جوی به سفره های زیرزمینی دانست و افزود: این عوامل با كند كردن سرعت حركت روان آب ها آنها را به داخل زمین هدایت می كنند.
وی بارش نزولات جوی به صورت برف را نیز از دیگر مواردی برشمرد كه به علت كندی در ذوب شدن به تغذیه سفره های زیرزمینی كمك می كند چرا كه بارش های سیل آسا، طوفانی و آنی به علت حركت سریع در جابجایی فرصت چندانی برای نفوذ در دل خاك ندارند.
وی با اشاره به نقش سازه های آبخیزداری و طرح های مكانیكی، بیومكانیكی و بیولوژیكی در نقاط مختلف استان به ویژه حوزه شمال شهر ایلام تاكید كرد: این سازه ها ضمن جلوگیری از سرعت آب های سیلابی و كمك به ذخیره سازی آب ها در دل زمین، تا حدود بسیار زیادی از بروز خسارت ها جلوگیری می كنند.
پاكدل از مسئولان استان خواست با تزریق اعتبارات بیشتر به حوزه آبخیزداری، برای انجام سازه ها و طرح های آبخیزداری بیشتر در نقاط مختلف به ویژه نقاط حساس و حادثه خیز، با بهره گیری از پتانسیل این طرح ها حاشیه امنی را برای مناطق شهری و روستایی ایجاد كنند.
بارش شدید باران و جاری شدن سیل 10 روز پیش در برخی نقاط استان ایلام، مشكلات زیادی برای مردم ایجاد كرد و خسارت های زیادی به زیرساخت ها، راه ها، تاسیسات زیربنایی، منازل مسكونی و مزارع كشاورزی زد كه میزان خسارت های برآورد شده از سیل اخیر یك هزار و 800 میلیارد ریال اعلام شده است.
وقتی كه میزان و شدت بارندگی ها در یك ساعت بیشتر از 13 میلی متر باشد وضعیت بحرانی است در حالیكه در ایلام در یك ساعت مقدار بارش اندازه گیری شده 54 میلی متر بوده است./ف

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار