تابناک: معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: برخی حرف هایی که درباره این سازمان زده می شود فقط مانور سیاسی است و جنبه علمی و کارشناسی ندارد.
کد خبر: ۱۲۹۹۰
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۱ 11 March 2015
به گزارش تابناک اصفهان به نقل از ایرنا، داوود پرهیزکار بعدازظهر چهارشنبه در آئین تودیع و معارفه مدیر کل هواشناسی استان اصفهان افزود: عده ای می گویند اگر سازمان هواشناسی پیش بینی اشتباهی کرد باید در آن را گل گرفت در حالیکه این حرف فقط مانور سیاسی است و جز تضعیف روحیه کارکنان ما، هیچ خاصیتی ندارد.

وی با اشاره به وقوع طوفان در چند ماه گذشته در تهران گفت: عده ای همین حرف ها را درباره این موضوع زدند درحالیکه بررسی و تفکر نکردند که چرا سازمان هواشناسی نتوانسته بود این طوفان را به درستی پیش بینی کند.

پرهیزکار ادامه داد: اما افرادی که از دید علمی به این موضوع نگاه کردند به دنبال علت پیش بینی اشتباه هواشناسی و رفع آن بودند.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با تاکید بر اینکه عده ای باید تفکر خود را در قبال این سازمان تغییر دهند افزود: گستره افقی کار ما بسیار وسیع و از 10 تا 10 هزار کیلومتر است و احتمال هر خطایی در آن وجود دارد.

وی تصریح کرد: اگر از هواشناسی کشور انتظار پیشرفته بودن در سطح کشورهایی مانند ژاپن را دارید باید به همان اندازه نیز اعتبارات برای این سازمان هزینه کنید.

معاون وزیر راه و شهرسازی، اعتبارات هواشناسی ژاپن را بیش از 700 میلیون دلار و از ایران را 30 میلیون دلار اعلام و اضافه کرد: این در حالی است که کشور ما حداقل پنج برابر ژاپن وسعت دارد.

وی همچنین با بیان اینکه امروزه در علم هواشناسی با دنیایی از اطلاعات برای پیش بینی مواجه هستیم گفت: برای افزایش توان پیش بینی باید بخش پردازش اطلاعات را قوی کنیم.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه این سازمان برنامه هایی را در این زمینه برای سال آینده در نظر گرفته است افزود: توان پردازشی اطلاعات هواشناسی ما چندان بالا نیست به طوریکه از انگلیس، 80 هزار برابر ایران است.

به گفته وی در کشورهای پیشرفته از سوپر کامپیوتر برای پردازش اطلاعات هواشناسی استفاده می شود اما ایران هنوز از سیستم کلاستر استفاده می کند.

پرهیزکار همچنین وضعیت هواشناسی اصفهان را خوب ارزیابی کرد و گفت: اما این وضعیت مطلوب نیست و ما انتظارات بیشتری داریم.

وی هواشناسی اصفهان را معین تهران دانست و تصریح کرد: بنابراین این اداره کل باید جایگاه بهتر و بیشتری داشته باشد و شانه به شانه هواشناسی تهران حرکت کند.

معاون امور عمرانی استانداری اصفهان نیز در این آئین گفت: استان اصفهان بجز مناطق غرب و جنوب غربی در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد.

علی طرفه متوسط بارندگی در مناطق غرب و جنوب غربی استان را حدود 200 میلیمتر در سال اعلام و اضافه کرد: این میزان در سایر مناطق استان کم و بسیار کم است.

وی با بیان اینکه حدود 70 درصد آب مورد نیاز استان از خارج از استان و از سرچشمه های زاینده رود تامین می شود اظهار کرد: سرانه آب قابل دسترسی در سال در کشور دو هزار متر مکعب برای هر نفر است در حالیکه این رقم در استان اصفهان یکهزار متر مکعب می باشد.

طرفه با بیان اینکه برای استفاده از اطلاعات هواشناسی بویژه در بخش آب و کشاورزی، محدودیت هایی وجود دارد گفت: امسال اصفهان در زمینه کاهش آلایندگی موفقیت های خوبی بدست آورد.

معاون استاندار اصفهان افزود: امسال روزهای ناسالم در کلان شهر اصفهان 30 روز کاهش یافت.

وی همچنین تصریح کرد: با توجه به بارش هایی در سرشاخه های زاینده رود و ذخیره شدن آب در پشت سد برنامه ریزی های خوبی برای بهره برداری کشاورزان شرف اصفهان از آب رودخانه شد.

مدیر کل جدید هواشناسی اصفهان نیز در این آئین با اشاره به قابلیت های زیاد این استان گفت: مهمترین این قابلیت ها، نرم افزاری ، نیروی انسانی و مدیریت جهادی است.

مجید بیجندی، هواشناسی کاربردی را شعار هواشناسی کشور خواند و افزود: لازم است که هواشناسی در شاخه های مختلف مانند کشاورزی و ترابری کاربرد تخصصی پیدا کند.

وی آب را مهمترین بحث چالشی استان اصفهان دانست و اظهار کرد: تغییر اقلیم نیز که در دنیا و کشور اتفاق افتاده در این زمینه تاثیرگذارست.

وی همچنین پیشنهاد کرد که کارگروه سازگاری با اقلیم در داخل استان و شبکه ای مشترک با استان های همجوار اصفهان بمنظور پایش بهتر آلودگی هوا تشکیل شود.

به گزارش ایرنا در این آئین مجید بیجندی به عنوان مدیر کل هواشناسی استان اصفهان معرفی و از خدمات مهدی صالحی مدیرکل سابق قدردانی شد.

به گزارش ایرنا، اولین ایستگاه هواشناسی در استان اصفهان در زیر برج فرودگاه قدیم اصفهان (پایگاه بدر فعلی) در سال 1327 راه اندازی شد.

اداره هواشناسی اصفهان در ابتدا به صورت مرکزی و شامل استان های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری بود اما در سال 1373 به صورت اداره کل استانی درآمد.

این اداره کل اکنون دارای 20 اداره در شهرستان های استان اصفهان است.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :