به گزارش تابناک تبریز، مسلم نجفی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی غذا اظهار داشت: غذای ایمن و سالم زیربنای سلامتی به عنوان یکی از دو نعمت مغفول در کنار امنیت است و با توجه به شرایط موجود در حوزههای مختلف جهانی، تامین غذای مورد نیاز جمعیت دنیا تحت تاثیر مولفههایی از جمله تغییرات اقلیم، جنگ اوکراین و کرونا با چالش های جدی روبروست.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی حتی کشورهای پیشرفته نیز در تامین منابع غذایی خود با مشکل مواجه شدهاند و شاهد هجوم مردم به فروشگاههای مواد غذایی در کشورهای اروپایی و آمریکایی هستیم اما در کشور و استان ما با مدیریت درست و ذخیره مناسب منابع استراتژیک مشکلی از نظر تولید و تأمین اقلام حیاتی نداشتیم و حتی با توجه به افزایش تولیدات داخلی و دستیابی به خودکفایی در برخی محصولات، واردات مواد غذایی کشور نسبت به پیش از این دوران نیز کاهش یافته است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز تصریح کرد: ۲۰۰ نوع بیماری از بیماریهای ساده گوارشی گرفته تا سرطان، ناباروری، دیابت و فشار خون مربوط به تغذیه غذای ناسالم است به گونهای که طبق برآورد سازمان جهانی غذا و دارو سالانه ۶۰۰ میلیون نفر به طور مستقیم به همین واسطه بیمار میشوند و ۴۳۰ هزار نفر آنها فوت میکنند و موضوع ناباروری یکی از مهمترین بیماریهایی است که تاثیر مصرف بیش از اندازه مواد غذایی اشباع شده در بروز آن مشهود و اثبات شده است.
وی با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی برای روز جهانی غذا با عنوان «توسعه پایدار جهانی برای دسترسی همگانی به غذای سالم و کافی» گفت: این موضوع یکی از وظایف اصلی دولتهاست و از این حیث آذربایجانشرقی از قطب های تولید مواد خام و فرآوری نشده غذایی، میوه و محصولات گوشتی است و بیش از یکهزار کارخانه بزرگ و متوسط تولید محصولات غذایی در آن فعالیت میکنند و از این نظر جز استانهای برتر کشور هستیم.
صدور مواد غذایی تولیدی آذربایجانشرقی به ۴۴ کشور
مسلمی خاطرنشان کرد: سال گذشته مواد غذایی تولیدی در واحدهای فعال در استان با وجود تمام تحریمها به ۳۴ کشور صادر شدهاند و در شش ماهه امسال این تعداد به ۴۴ کشور افزایش یافته و صدور پنج هزار و ۳۴۸ گواهی بهداشتی صادرات نیز در معاونت غذا و دارو صورت گرفته و ۸۰۷ پروانه ساخت محصول جدید در کارخانجات و کارگاههای مواد خوراکی و آشامیدنی استان صادر و یکهزار و ۱۸۸ پروانه ساخت محصول نیز تمدید شدهاند و از یک هزار و ۵۵۹ کارخانه و کارگاه تولید مواد خوراکی و آشامیدنی که در استان داریم، ۱۳۳ واحد موفق به دریافت گواهیهای جهانی در بخش غذا و دارو شده اند.
وی، اجرای پنج هزار و ۱۳۰ برنامه نظارتی و بازدیدی، سه هزار و ۷۷۸ مورد نمونهبرداری از واحدهای تولیدی، ۷۹ مورد معرفی واحد های متخلف به مراجع قضایی و ۳۱ مورد معدوم کردن مواد غذایی ناسالم را از دیگر رئوس عملکردی معاونت غذا و دارو در یک سال گذشته برشمرد و گفت: پایش مستمر ۲۵ محصول پرمصرف غذایی و ۵۰ قلم محصولات آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه و اجرای برنامه پایش ایمنی محصولات کشاورزی از نظر باقیمانده سموم و کودها برای حدود ۳۰ محصول پرمصرف با توجه به قطبیت استان در این حوزه نیز در یک سال گذشته صورت گرفته است.