تمام قارچ‌هایی که در طبیعت یافت می‌شوند خوراکی نیستند

کارشناس آموزش سلامت مرکز بهداشت نی‌ریز با هشدار در این رابطه که تمام قارچ‌هایی که در این روزها در طبیعت یافت می‌شوند خوراکی نیستند گفت: شما نمی‌توانید از روی ظاهر قارچ یا مزه آن بگویید کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است و تنها آزمایشگاه می‌تواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند.
کد خبر: ۷۳۴۵۲۹
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۱ 14 April 2019

تابناک فارس به نقل از هورگان:کارشناس آموزش سلامت مرکز بهداشت نی‌ریز با هشدار در این رابطه که تمام قارچ‌هایی که در این روزها در طبیعت یافت می‌شوند خوراکی نیستند گفت: شما نمی‌توانید از روی ظاهر قارچ یا مزه آن بگویید کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است و تنها آزمایشگاه می‌تواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند.

 

منصوره مهدی‌پور افزود: هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که شما بتوانید انجام دهید و از طریق آن خوراکی بودن قارچ را تأیید کنید. باید توجه داشته باشید که قارچ‌های سمی بسیار شبیه به قارچ‌های خوراکی هستند و اشتباه در تشخیص آنها به قیمت مسموم شدن و یا حتی مرگ افراد تمام می‌شود. بنابراین هنگام چیدن و مصرف قارچ‌های وحشی خیلی باید دقت کرد.

 

وی در پاسخ به این سؤال که چه کنیم تا با قارچ‌ها مسموم نشویم گفت: باید از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روئیده در طبیعت و کوه و دشت پرهیز کرد و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانجات معتبر استفاده نمود.

 

پختن، آب پز کردن یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، عدم مصرف قارچ‌های روئیده در طبیعت است.

 

سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی اجتناب کرد.

 

دقت کنید که قارچ‌های پرورش یافته در کارخانه را تنها تا ٢ روز بعد از چیده شدن باید مصرف کرد.

 

مهدی‌پور درباره علائم مسمومیت با قارچ سمی گفت: درد معده، تعریق، گرگرفتگی، استفراغ، اسهال، تب بالا، نبض تند، ضربان نامنظم قلب، کاهش فشار خون، سردرد، ضعف، سرگیجه، غش، تاری دید، مشکلات قفسه سینه و تنفس، سستی و بی‌حالی، تشنگی بیش از حد، از دست دادن هماهنگی بدن، توهم، سرگیجه، گیجی، هذیان، تشنج، کما و مرگ از علائم مسمویت با قارچ‌های سمی هستند.

 

از بدترین علائم مسمومیت با قارچ‌های سمی، آسیب کبد و کلیه می‌باشد که می‌تواند در ابتدا به صورت یرقان یا زردی بروز پیدا کند.
وی رعایت نکات زیر را ضروری خواند:
- بیش از مصرف هرگونه ماده غذایی در طبیعت به خصوص قارچ‌ها از منابع و کتاب‌های آموزشی معتبر و تأیید شده اطلاعات جامعی کسب کنید.

 

- به کودکان خود آموزش دهید تا بدون اطلاع شما از سبزیجات و مواد غذایی موجود در طبیعت استفاده نکنند .

 

- اگر قارچ های وحشی را نمی شناسید، هرگز به آنها دست نزنید و آنها را نخورید.

 

- در صورتی که مطمئن نیستید قارچی سمی است یا نه، هرگز آن را نخورید.

 

- قبل از مصرف قارچ‌ها، مراقب باشید که به آنها آلرژی (حساسیت) نداشته باشید.

 

- از مصرف قارچ‌های خودرو و فله‌ای برداشت شده از دشت‌ها و کوهستانها که در مسیر شهرها به فروش می‌رسد خودداری کنید و از قارچ‌های خوراکی در بسته‌بندی‌های مطمئن که در مغازه‌ها و سوپرمارکت‌ها به فروش می‌رسند، استفاده کنید.

 

- از مصرف قارچ‌های قهوه‌ای رنگ و کوچک و قارچ‌هایی که قسمت زیر چتر آنها سفید رنگ است، خودداری کنید.

 

- اگر به مسمومیت با قارچ مشکوک شدید فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنید.

 

این کارشناس حوزه سلامت در عین حال هشدار داد: هرسال عده زیادی با قارچ‌های وحشی مسموم و حتی جان خود را از دست می دهند. پس مراقب باشید.

 

آخرین اخبار