وزیر امور خارجه مطرح کرد:

رسانه، ضلع سوم قدرت ملی در کنار میدان و دیپلماسی است

گروه استان‌ها - وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در آیین اختتامیه نخستین جشنواره مطبوعات و رسانه هگمتانه، با تأکید بر نقش تعیین‌کننده خبرنگاران در روایت‌سازی صحیح وقایع، رسانه را یکی از ارکان اصلی تثبیت اقتدار ملی دانست و گفت: اگر روایت درست به‌موقع منتشر نشود، پیروزی‌ها به شکست و شکست‌ها به پیروزی تبدیل می‌شوند.
کد خبر: ۱۲۱۰۲۹۲
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۲ 06 November 2025

رسانه، ضلع سوم قدرت ملی در کنار میدان و دیپلماسی است

به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه، در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره مطبوعات و رسانه هگمتانه که با حضور استاندار همدان، مسئولان استانی و اصحاب رسانه برگزار شد، با بیان اینکه وزارت امور خارجه بیش از هر دستگاه دیگری اهمیت رسانه را درک می‌کند، اظهار کرد: ارزش و اثرگذاری سخنگویی و روایت‌سازی رسانه‌ای از جایگاه دیپلماسی فراتر است؛ زیرا همه تلاش‌های میدانی و سیاسی از طریق رسانه‌ها به گوش مردم و جهان می‌رسد.

وی سه ضلع قدرت ملی را میدان، دیپلماسی و رسانه دانست و افزود: همان‌گونه که ضعف در میدان یا دیپلماسی نتیجه را تضعیف می‌کند، عقب‌ماندگی رسانه‌ای نیز می‌تواند دستاورد‌ها را بی‌اثر کند، در حالی که رسانه با روایت‌سازی درست می‌تواند شکست را به پیروزی و پیروزی را به افتخار ماندگار تبدیل کند.

وزیر خارجه با اشاره به تجربه موفق جنگ دوازده‌روزه گفت: در آن مقطع رسانه‌های داخلی، به‌ویژه صداوسیما، همراه نیرو‌های مسلح و دستگاه دیپلماسی بودند و روایت واقعی نبرد را منتقل کردند، اگر رسانه‌ها به‌موقع روایت خود را ارائه نمی‌دادند، دشمن می‌توانست روحیه مردم را بشکند.

وی هشدار داد: دشمنان تجربه گرفته‌اند که پیش از هر تهاجم باید انسجام ملی را هدف قرار دهند. امروز تلاش می‌کنند از طریق رسانه‌ها، چه رسمی و چه مجازی، اختلاف، دوقطبی‌سازی و ناامیدی را ترویج کنند. وظیفه اصحاب رسانه مقابله هوشمندانه با این جنگ روایت‌هاست.

عراقچی با قدردانی از برگزاری جشنواره مطبوعات غرب کشور گفت: رسانه باید ابزار مقاومت و سربلندی ملت باشد، نه تریبون تفرقه، ما در وزارت امور خارجه سیاست دیپلماسی استانی را دنبال می‌کنیم تا ظرفیت‌های استان‌ها، از جمله همدان، در ارتباطات بین‌المللی فعال شود.

وی افتتاح دفتر وزارت امور خارجه در همدان را گامی مؤثر در همین راستا دانست و افزود: این دفتر می‌تواند مرجعی برای خبرنگاران باشد تا از مواضع دقیق کشور باخبر شوند و روایت‌های خود را بر پایه منافع ملی تنظیم کنند.

وزیر خارجه با تأکید بر اینکه خبرنگاران و اصحاب رسانه ایران وطن‌دوست و دغدغه‌مند هستند، تصریح کرد: کافی است آنان از سیاست‌ها و اهداف ملی مطلع باشند تا بدانند چگونه در مسیر درستی بنویسند. اطلاع‌رسانی شفاف و برگزاری جلسات اختصاصی با خبرنگاران می‌تواند اعتماد و هم‌افزایی بیشتری میان دولت و رسانه‌ها ایجاد کند.

وی در پایان با تبریک به برگزارکنندگان جشنواره گفت: به امید آنکه این حرکت ارزشمند در همه استان‌ها تکرار شود و رسانه‌ها بیش از پیش در خدمت منافع ملی و تقویت روحیه جمعی ملت ایران قرار گیرند.

انتهای پیام/

منبع: تابناک
آخرین اخبار