به گزارش خبرنگار تابناک در استان فارس؛ «مسعود زارعی» رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز، با تأکید بر اینکه هدف از این جابجایی حذف مشاغل نبوده، بلکه احیای آنها در محیطی بهداشتی و عاری از آلودگی بصری و زیستمحیطی است، جزئیات مصوبات حمایتی و مکانیسم قانونی پلمب واحدهای متخلف را تشریح کرد.
جراحی نهایی بر کانون آلودگی: پایان یک مطالبه دیرین
وی با اشاره به اینکه ساماندهی محور دروازه کازرون و رفع آلودگیهای زیستمحیطی آن، یکی از مطالبات جدی و چندساله شهروندان شیراز بوده، تاکید کرد: کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا از سال ۱۴۰۰ ساماندهی این محور را بهطور جدی در دستور کار قرار داد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز فرآیند انتقال کسبه به بازار پروتئین خیابان کارگر را که از زمان افتتاح ساختمان جدید در مهر ۱۴۰۲ با حضور وزیر کشور آغاز شده بود، حرکتی جراحیگونه برای ساماندهی بازار توصیف کرد. رئیس کمیسیون تأکید کرد که این جابجایی بهمنظور احیای این صنوف در محیطی استاندارد و بهداشتی صورت گرفته است.
بسته حمایتی شورا: تضمین معیشت در مسیر انتقال
یکی از محورهای اصلی این اقدام، تأکید بر حفظ معیشت و امنیت کسبه بود. وی اعلام کرد: مسیر انتقال، با مصوبات حمایتی و بستههای تشویقی همراه بوده تا روند جابجایی بدون آسیب به مشاغل صورت پذیرد این حمایتها شامل مهلت تنفس طولانی مهلت اولیه سهماهه برای تجهیز و دکوربندی غرفهها به پنج ماه افزایش یافت.
زارعی ادامه داد: اجارهبها و قرارداد: کسبه تا پنج ماه پس از انتقال، نیاز به پرداخت اجارهبها ندارند و قراردادهای اجاره بهصورت سهساله تنظیم میشود و همچنین اجارهبها پس از دوره تنفس بهصورت پلکانی دریافت خواهد شد. ضمن اینکه تثبیت قیمت دغدغه کسبه در خصوص افزایش قیمت غرفهها با ورود شهرداری و ارجاع موضوع برای تعیین قیمت عادلانه به کانون کارشناسان رسمی دادگستری برطرف شد.
مکانیسم قانونی و مقصد جدید: رونق در بازار پروتئین
وی با اشاره به پلمب تعدادی از واحدهای صنفی در روزهای اخیر، این اقدام را در سایه همکاری مجموعه قضایی استان و کارگروه ماده پنج استانداری دانست و یادآور شد: این اقدام با اطلاعرسانی قبلی به کسبه انجام شده و براساس مصوبه کمیسیون ماده پنج، شهرداری مجاز به پلمب واحدهای متخلف است.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر با بیان اینکه پلمب واحدها به معنای پایان کار کسبه نیست، بلکه به معنای تغییر صنوف مدنظر است، گفت: حدود ۶۰ واحد صنفی از همان ابتدا همکاری کردند و هماینک حدود ۷۰ درصد ظرفیت بازار پروتئین فعال است و با استقرار صنوف جدید، رونق مطلوبی در این مجموعه شکل گرفته است.
انتهای پیام/