در گفت‌و‌گو با تابناک مطرح شد:

اسنپ‌بک، حربه سیاسی غرب برای مهار پیشرفت ایران است

گروه استان‌ها _ امام جمعه شهرستان صحنه، گفت: مکانیزم اسنپ‌بک یا بازگشت خودکار تحریم‌ها، ابزاری برای اعمال فشار سیاسی و اقتصادی از سوی قدرت‌های غربی است که بدون پشتوانه حقوقی و با هدف بی‌اثر کردن توافقات بین‌المللی طراحی شده و تنها راه مقابله با آن، تقویت اقتصاد مقاومتی، خودکفایی، تنوع‌بخشی به صادرات و اتکا به ظرفیت‌های داخلی کشور است.
کد خبر: ۱۲۰۷۵۶۴
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۲ 30 September 2025

حجت‌الاسلام «محمدرضا خاص‌امیری» امام جمعه شهرستان صحنه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در استان کرمانشاه، گفت: مکانیزم موسوم به «اسنپ بک» یا بازگشت خودکار تحریم‌ها، یکی از ابزار‌های فشار سیاسی و اقتصادی است که کشور‌های غربی برای تحت‌تأثیر قرار دادن سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران به کار می‌گیرند. این سازوکار، برخلاف موازین حقوق بین‌الملل و اصل تعهدات متقابل، به‌گونه‌ای طراحی شده که هر زمان طرف مقابل بخواهد، بدون طی مراحل منطقی یا اثبات نقض تعهدات، تحریم‌ها را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

وی افزود: اسنپ بک، در واقع نشان‌دهنده بی‌اعتمادی ساختاری طرف‌های غربی به مذاکرات و توافقات بین‌المللی است و تجربه برجام به‌روشنی ثابت کرده که نمی‌توان بر وعده‌های آنان، به‌خصوص در حوزه لغو تحریم‌ها، تکیه کرد. این سازوکار عملاً امتیازات اقتصادی ناشی از توافق را بی‌اثر می‌کند و برنامه‌ریزی بلندمدت اقتصادی را با چالش مواجه می‌سازد.

امام جمعه شهرستان صحنه با تأکید بر ضرورت افزایش توان داخلی کشور، بیان کرد: بهترین راهکار برای مقابله با تهدید اسنپ بک، تمرکز بر اقتصاد مقاومتی، خودکفایی در تولید، متنوع‌سازی صادرات و حمایت کامل از شرکت‌های کوچک و متوسط داخلی است تا وابستگی به شرایط خارجی به حداقل برسد.

وی خاطرنشان کرد: آنچه امروز نیاز داریم، کنار گذاشتن امید‌های واهی به تغییر رفتار قدرت‌های بزرگ و حرکت در مسیر تحقق ظرفیت‌های داخلی با استفاده از منابع انسانی کارآمد، سرمایه ملی و علم بومی‌شده است. چنین رویکردی، نه‌تنها اثرات اسنپ بک را خنثی می‌کند، بلکه باعث تقویت جایگاه ایران در برابر هرگونه فشار خارجی خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تابناک
آخرین اخبار