تابناک در گزارشی بررسی کرد؛

بیش از ۴۰ دانش‌آموز در انتظار بازگشایی مدرسه در «هلسم»/ آینده‌‌سازان، مجبور به ترک تحصیل اجباری هستند + فیلم

گروه استان‌ها - مدرسه راهنمایی امام صادق (ع) در روستای هلسم از توابع شهرستان چرداول، بیش از ۴ سال است که به دلیل نرسیدن تعداد دانش‌آموزان به حد نصاب، از چرخه آموزشی خارج و کد مدرسه حذف شده است؛ موضوعی که آینده بیش از ۴۰ دانش‌آموز را تحت تاثیر قرار داده است.
کد خبر: ۱۲۰۷۴۲۲
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۹ 29 September 2025

بیش از ۴۰ دانش‌آموز در انتظار بازگشایی مدرسه راهنمایی «هلسم» / اولیایی دانش آموزان: مدرسه بازگشایی نشود مجبور به ترک تحصیل اجباری دانش‌آموزان خواهیم بود + فیلم/ سلام آقای ملکی چک کنند

به گزارش خبرنگار تابناک از استان ایلام، در حالی که سال تحصیلی آغاز شده و زنگ مدارس در سراسر کشور به صدا درآمده، بیش از ۴۰ دانش‌آموز در روستای هلسم از توابع شهرستان چرداول استان ایلام، همچنان چشم‌انتظار بازگشایی مدرسه‌ای هستند که روزگاری مأمن آموزش و امیدشان بود.

این موضوع باعث شده دانش‌آموزان ساکن روستای «هلسم» و روستا‌های اطراف، برای ادامه تحصیل ناچار به رفت‌وآمد به شهر‌های مجاور نظیر سرابله، شباب و بلاوه شوند؛ امری که با توجه به شرایط اقتصادی خانواده‌ها و وضعیت نامناسب جاده‌ها، مشکلات جدی و مخاطراتی را برای آنان به همراه داشته است.

از سوی دیگر، حذف کد آموزشی مدرسه امام صادق (ع) به دلیل کاهش جمعیت دانش‌آموزی، حالا به بحرانی تبدیل شده که خانواده‌ها را به تجمع در فرمانداری واداشته و فرماندار ضمن عذرخواهی وعده پیگیری داده اند. درحالیکه آموزش‌وپرورش استان خود را تابع تصمیمات وزارتخانه می‌داند، خانواده‌ها هشدار می‌دهند که ادامه این وضعیت، به ترک تحصیل اجباری فرزندان‌شان خواهد انجامید.

اخیرا جمعی از اولیای دانش‌آموزان و اهالی روستای هلسم با حضور در فرمانداری شهرستان چرداول، خواستار بازگشایی مجدد مدرسه و تعریف کد جدید آموزشی برای آن شدند. طبق گفته‌های آنان، تعداد دانش‌آموزان واجد شرایط تحصیل در مقطع راهنمایی در این منطقه اکنون به بیش از ۴۰ نفر رسیده و شرایط برای فعالیت مجدد مدرسه فراهم است.

یکی از اولیای دانش‌آموزان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در ایلام اظهار کرد: ما به نمایندگی از مردم روستای هلسم که مرکز دهستان بوده و جمعیتی بالغ بر هزار و صد نفر دارد، در فرمانداری تجمع کردیم. مدرسه‌ای که پیش‌تر با نام امام صادق (ع) فعالیت داشت، متأسفانه به دلیل حذف کد آموزشی تعطیل شده و اکنون فرزندان ما برای تحصیل مجبورند مسیر‌های طولانی و پرخطر را طی کنند.

وی ادامه داد: هزینه‌های رفت‌وآمد، تغذیه و سایر ملزومات تحصیل برای خانواده‌های روستایی بسیار سنگین است. علاوه بر آن، خطرات جاده‌ای و احتمال وقوع تصادف، جان دانش‌آموزان را تهدید می‌کند. این شرایط نه‌تنها ناعادلانه بلکه نگران‌کننده است.

پدر دو دانش‌آموز دیگر نیز با ابراز نگرانی از وضعیت موجود گفت: اگر روند فعلی ادامه یابد و کد جدید برای مدرسه تعریف نشود، با توجه به ناتوانی مالی خانواده‌ها در تأمین هزینه‌های حمل‌ونقل و تغذیه، ناچار خواهیم بود فرزندان‌مان را از تحصیل بازداریم. این تصمیم برای هیچ‌یک از ما خوشایند نیست، اما چاره‌ای جز آن نداریم.

وی افزود: من به‌عنوان پدر دو دانش‌آموز، در شرایط مالی بسیار دشواری قرار دارم و دیگر توان پرداخت هزینه‌های رفت‌وآمد فرزندانم را ندارم. از مسئولان تقاضای عاجزانه داریم که به داد ما برسند و برای بازگشایی مدرسه اقدامی جدی انجام دهند.

یکی دیگر از اولیای دانش‌آموزان نیز با اشاره به تعطیلی دبستان روستا گفت: در حال حاضر دبستان را نیز تعطیل کرده‌ایم و اگر اقدامی در خصوص مدرسه راهنمایی صورت نگیرد، ناچار به جلوگیری از ادامه تحصیل فرزندان‌مان خواهیم بود. این تصمیم برای ما دردناک است، اما ادامه این وضعیت برای خانواده‌ها غیرممکن شده است.

پدری دیگر با اشاره به پیشینه ایثارگری مردم منطقه گفت: دهستان هلسم ۷۲ شهید، جانباز و ایثارگر تقدیم انقلاب کرده است. آیا چنین منطقه‌ای مستحق داشتن یک مدرسه راهنمایی نیست؟ از مسئولان تقاضا داریم با درک شرایط سخت مردم، مدرسه را بازگشایی کنند. مشکلات و تصادفات جاده‌ای بسیار زیاد است و ادامه این وضعیت قابل تحمل نیست.

اگر کم‌کاری صورت گرفته، از مردم عذرخواهی می‌کنم

در پی این مطالبات، «محمد گراوند» فرماندار شهرستان چرداول، در تماس تلفنی با مدیرکل آموزش‌وپرورش استان ایلام، ضمن تأیید درخواست اهالی، گفت: چندین روستا از دهستان هلسم خواهان تحصیل فرزندان‌شان در مدرسه این روستا هستند و تعداد دانش‌آموزان به بیش از ۴۵ نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه شاید در بازه زمانی مناسب برای بازگشایی مدرسه اقدام نشده باشد، تاکید کرد. بنده به‌عنوان فرماندار و رئیس شورای آموزش‌وپرورش شهرستان، وظیفه داشتم این موضوع را پیگیری کنم. اگر کم‌کاری صورت گرفته، از مردم عذرخواهی می‌کنم.

فرماندار شهرستان چرداول، افزود: اکنون با توجه به شرایط دشوار خانواده‌ها و وضعیت نامناسب رفت‌وآمد دانش‌آموزان، خواستار همکاری و تسهیل در روند بازگشایی مدرسه هستیم.

در خصوص تعریف کد مدرسه اختیاری نداریم!

در ادامه، «ایرج زینی‌وند» مدیرکل آموزش‌وپرورش استان ایلام، در پاسخ به پیگیری‌های فرمانداری و خانواده‌ها گفت: این موضوع می‌بایست در فصل تابستان پیگیری می‌شد تا امکان تعریف کد جدید و تأمین نیروی انسانی فراهم گردد. اکنون در فصل پاییز و آغاز سال تحصیلی هستیم و ساماندهی مدارس انجام شده است.

وی تأکید کرد: اداره کل آموزش‌وپرورش استان در خصوص تعریف کد مدرسه اختیاری ندارد و این موضوع باید از سوی وزارتخانه بررسی و تأیید شود. با این حال، نامه‌ای که خانواده‌های دانش‌آموزان ارائه کرده‌اند، به‌صورت پیوست برای وزارتخانه ارسال خواهد شد.

مدیرکل آموزش پرورش استان ادامه داد: ما تمام تلاش خود را برای حمایت از این مطالبه به‌حق انجام خواهیم داد. خوشحال خواهیم بود اگر بتوانیم خدمتی به دانش‌آموزان این منطقه ارائه کنیم تا آنان در آرامش و امنیت بیشتری به تحصیل خود ادامه دهند.

گزارش: مجتبی قیطاسی 

انتهای پیام/

آخرین اخبار