
علی چالهچاله در گفتوگو با خبرنگار تابناک در کرمانشاه با تشریح دستاوردهای کشاورزی نسبت به قبل از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: افزایش بیش از ۶.۸ برابری تولیدات کشاورزی کرمانشاه نسبت به قبل از انقلاب، مجموع تولیدات کشاورزی کرمانشاه پیش از انقلاب ۸۰۰ هزار تن بوده، که اکنون به بیش از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسیده است.
وی افزود: سال ۱۳۵۷ میزان تولیدات زراعی استان کرمانشاه ۶۷۰ هزار تن بود، که این رقم در حال حاضر به بیش از چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسیده و رشدی نزدیک به هفت برابری داشته است.
رئیس جهادکشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: میزان تولید گندم استان در سال ۱۳۵۷ حدود ۲۷۰ هزار تن بوده، که در سال زراعی گذشته آمار بی سابقه تولید یک میلیون و ۸۵ هزار تن گندم در استان ثبت شده، همچنین در اوایل انقلاب میزان تولید محصول جو ۷۸ هزار تن بوده که طی سال ۱۴۰۳ تولید این محصول به ۳۵۵ هزار تن یعنی رشدی نزدیک به پنج برابری رسیده است.
چالهچاله در رابطه با آمار تولید حبوبات، گفت: در حال حاضر یک سوم نخود کشور در استان کرمانشاه تولید میشود و رتبه نخست کشوری در تولید و سطح زیر کشت نخود از آن کرمانشاه است، همچنین استان کرمانشاه طی سال ۱۴۰۳ در تولید سطح و تولید نخود رتبه اول کشور، ذرت دانهای در سطح و تولید رتبه سوم کشور، آفتابگردان آجیلی در سطح و تولید رتبه دوم کشور، تولید جو در سطح رتبه دوم و در تولید رتبه اول، چغندر قند رتبه چهارم در تولید و رتبه سوم در سطح، گندم رتبه پنجم در تولید و رتبه پنجم در سطح، عسل رتبه پنجم، انجیر رتبه سوم از نظر تولید و رتبه چهارم در سطح و گردو رتبه چهارم از نظر تولید و رتبه پنجم در سطح را، به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: سطح باغات استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ حدود ۱۵ هزار هکتار و در حال حاضر بیش از ۴۶ هزار و ۸۱۱ هکتار است که از این میزان باغ، بیش از ۵۰۰ هکتار آن باغ مدرن و بزرگترین باغ سایبان کشور نیز در سطح ۴۰ هکتار در استان کرمانشاه ایجاد شده است.
رئیس جهادکشاورزی عنوان کرد: تولیدات باغی استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ نیز حدود پنج هزار تن بوده و در حال حاضر در استان سالانه ۳۵۷ هزار تن تولیدات باغی داریم.
چالهچاله در ادامه به تولیدات گلخانهای قبل و بعد انقلاب اشاره و گفت: گلخانههای کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ محدود به گل تزئینی بوده، ولی اکنون ۱۲۶ هکتار اراضی تحت پوشش محصولات گلخانه در کرمانشاه وجود دارد.
وی اضافه کرد: ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ حدود ۲۷ صدم اسب بخار بوده که در حال حاضر به ۲.۳۸ اسب بخار رسیده است.
رئیس جهادکشاورزی استان کرمانشاه در ادامه به تولیدات دامی قبل و بعد انقلاب پرداخت و افزود: میزان کل تولیدات دامی استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷، ۱۲۹ هزار تن بوده و در حال حاضر بیش از ۵۶۷ هزار تن انواع محصولات دامی در استان تولید میشود.
چالهچاله عنوان کرد: تولید گوشت قرمز در سال ۱۳۵۷ تنها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن بوده و اکنون سالانه بیش از ۴۳ هزار تن گوشت قرمز در استان تولید میشود.
وی بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب سالانه ۱۵ هزار تن گوشت مرغ به صورت سنتی در استان کرمانشاه تولید میشد و این رقم در حال حاضر به ۷۴ هزار و ۴۰۰ تن تولید صنعتی رسیده که رشد نزدیک به پنج برابری داشته است.
رئیس جهادکشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به تولید ۵۰۰ تنی عسل در سالهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی در استان کرمانشاه یادآور شد: تولید عسل استان در حال حاضر بیش از هفت هزار و ۱۰۰ تن است.
چالهچاله در ادامه بیان کرد: سال ۱۳۵۷ صنایع تبدیلی تکمیلی اندکی در بخش کشاورزی داشتیم، ولی پس از گذشت ۴۶ سال از انقلاب اسلامی، ۳۴۴ واحد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی با ظرفیت فرآوری بیش از ۲ میلیون و ۶۱۲ هزار تن در استان مشغول فعالیت هستند.
چاله چاله با اشاره به پیشرفتهای صورت گرفته در استان در حوزه تولیدات شیلاتی افزود: سال ۱۳۵۷ میزان کل تولیدات شیلاتی استان کرمانشاه حدود ۵۰۰ تن بوده که این میزان اکنون بیش از ۲۲ هزار و ۸۰۰ تن است.
رئیس جهادکشاورزی استان کرمانشاهدر پایان با اشاره به تجهیز اراضی استان به سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار افزود: پیش از انقلاب توجه کافی به تجهیز اراضی به سیستمهای نوین آبیاری نشده بود، اما پس از انقلاب ۱۳۲ هزار هکتار از اراضی استان به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدهاند، بزرگترین ابر پروژه رودخانههای مرزی و شبکههای آبیاری فرعی غرب کشور نیز پس از انقلاب در استان کرمانشاه برنامهریزی و اجرا شده است.
انتهای پیام /