به گزارش تابناک ایلام؛دکتر جمیل صادقی فر اظهار داشت: تب کریمه کنگو یکی از خطرناک ترین بیماریهای مشترک انسان و دام است که در صورت عدم درمان صحیح موجب مرگ می شود.
وی یادآور شد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با علائم تب، بیحالی، خونریزی از حفرات مختلف بدن مانند دهان، بینی، گوش و خونریزی های زیر پوست همراه است.
وی افزود: گزش کنه، له کردن کنه روی پوست بدن، خوردن گوشت، جگر و قلوه تازه و نپخته، تماس با گوشت یا امحا و احشای دام آلوده، انتقال از طریق تماس با خون و ترشحات فرد بیمار از راههای انتقال این بیماری خطرناک به انسان است.
دکتر صادقی فر یادآور شد: در چند سال اخیر هیچ گونه مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در استان مشاهده نشده است و به همشهریان ایلامی توصیه می شود جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری خطرناک از مصرف گوشت نیم پز و نپخته جدا خودداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در صورت تمایل به مصرف جگر حداقل ۴۸ ساعت آنرا در یخچال نگهداری و بعد مصرف کنند همچنین از تماس با لاشه، احشا، خون و ترشحات دامی بدون استفاده از وسایل حفاظتی مانند دستکش و روپوش خودداری کنند.
دکتر صادقی فر تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه علایم بیماری در خود یا اطرافیان در اولین فرصت به پزشک مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود./ع
ایرنا