گاهی از یافته های آخرین تحقیقات پزشکی برای برخورداری از عمری طولانی و سراسر سلامتی ضروری است.
کد خبر: ۷۵۷۱۳۲
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۲ 25 June 2019

به گزارش تابناک ایلام ؛ چون نتایج این تحقیقات علمی می تواند تأثیر زیادی در دانش پزشکی ما داشته باشد. برای مثال دانشمندان به تازگی پی برده اند قوز کردن هنگام نشستن، برخلاف آنچه که همیشه گفته شده، آنقدرها هم بد نیست. در ادامه به چند حقیقت علمی ها می پردازیم که آگاهی از آن ها برای حفظ سلامت ما ضروری است.

۱- برداشتن آپاندیس می تواند منجر به بیماری پارکینسون شود

دانشمندان آمریکایی با تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به ۶۲/۲ میلیون بیمار متوجه شدند کسانی که تجربه ی جراحی برداشتن آپاندیس را داشتند، ۳ برابر بیشتر از سایرین به بیماری پارکینسون مبتلا شده بودند. دانشمندان هنوز نمی دانند دقیقاً چه رابطه ای میان این بیماری و عمل جراحی وجود دارد اما روشن است که بین این دو مسأله رابطه ای وجود دارد.

۲- کار در سالن های ناخن به اندازه ی کار در پالایشگاه های نفت خطرناک است

دانشمندان آمریکایی یک سال و نیم را صرف بررسی کیفیت هوای ۶ سالن ناخن مختلف در یکی از ایالت های آمریکا کردند. آن ها میزان تجمع فرمالدهید، بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و زایلن را در هوای این سالن ها اندازه گیری کردند. دانشمندان پی بردند در همه ی این سالن های ناخن، میزان تجمع این مواد سمی، چندین برابر حد نرمال بود، مسأله ای که ریسک ابتلا به سرطان نازوفارنکس، سرطان خون و دیگر انواع سرطان را بالا می برد.

علاوه بر این، پرسشنامه ها نشان می داد بیشتر کارکنان این سالن ها از مشکلات پوستی و چشمی و همینطور سردرد رنج می بردند. کارشناسان به این نتیجه رسیدند که اگر کسی به مدت ۲۰ سال در چنین هوایی نفس بکشد، ریسک ابتلا به سرطان در او صد برابر بیشتر از سایرین است و کار در سالن های ناخن به اندازه ی کار در تعمیرگاه های خودرو یا پالایشگاه های نفت خطرناک است.

در عین حال، محققان خاطر نشان کردند افراد مراجعه کننده اگر به آسم یا نوعی آلرژی مبتلا نباشند، حضور در این سالن ها برای آن ها خطری ندارد.

۳- نور آبی ال ای دی، برای چشم ها خطرناک است

دانشمندان فرانسوی پی بردند نور آبی ای که از لامپ های ال ای دی و دیگر وسایل ساطع می شود، تأثیری منفی بر روی سلامت افراد دارد. این نور منجر به مختل شدن ساعت زیستی بدن می شود و اثری منفی بر روی شبکیه ی چشم می گذارد. خطر این نور به ویژه برای کودکان بیشتر است چون عدسی چشم آن ها به طور کامل شکل نگرفته. دانشمندان توصیه می کنند از لامپ هایی استفاده کنید که نور گرم دارند.

۴- ساعت غذا خوردن تقریباً به اندازه ی برنامه ی روزانه مهم است

شب کاری باعث مختل شدن ساعت زیستی بدن می شود، مسأله ای که ریسک ابتلا به بیماری قلبی عروقی و دیابت نوع دو را به میزان چشمگیری افزایش می دهد. دانشمندان بریتانیایی پی بردند حتی برنامه ی غذا خوردن ما هم می تواند چنین مشکلاتی را به بار آورد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که فرد در زمانی غیر معمول غذا بخورد. آزمایشات علمی نشان داده اگر کسی به این شکل غذا بخورد، ساعت زیستی بدن او بر هم می خورد و بدن او دیگر شب و روز را از هم تشخیص نمی دهد، مسأله ای که صدمه ی زیادی به سلامت او وارد می کند.

این محققان می گویند افراد شب کار باید سعی کنند غذای خود را به جای شب، در روز بخورند.

۵- کرم های ضد آفتاب از آنچه قبلاً تصور می شد هم خطرناک تر هستند

گروهی از دانشمندان آمریکایی دست به آزمایشی بالینی بر روی ۲۴ داوطلب (زن و مرد) زدند. به مدت چند روز، داوطلبین ۴ بار در روز از لوسیون، اسپری یا کرم ضد آفتاب استفاده می کردند. یک هفته بعد، از همه ی شرکت کنندگان، آزمایش خون گرفته شد. نتیجه چندان خوب نبود: این آزمایشات نشان داد محصولات ضد افتاب باعث افزایش چشمگیر میزان عناصر فعال در خون شده بودند. در بعضی موارد، میزان این عناصر، ۴۰۰ برابر بیشتر از حد مجاز بود.

در عین حال، دانشمندان تأکید می کنند که نباید استفاده از ضد آفتاب را کنار بگذارید چون ریسک ابتلا به سرطان پوست با این محصولات کمتر می شود.

۶- سیگارهای الکترونیکی قلب را به تدریج از پای درمی آورند

محققان آمریکایی پی برده اند که اسانس های درون سیگارهای الکترونیکی برای سلول های رگ های قلب مضر هستند. این اسانس ها باعث التهاب و حتی مرگ بعضی از سلول های قلب می شوند. شش اسانس مورد استفاده در این سیگارها تحت آزمایش قرار گرفت که خطرناک ترین آن ها مایع هایی بود که طعم دارچین داشتند.

سال گذشته نیز دانشمندان پی بردند میان استفاده از سیگارهای الکترونیک و بالاتر بودن ریسک حمله ی قلبی ارتباط وجود دارد.

۷- همیشه نباید صاف نشست

این تصور وجود دارد که هنگام نشستن، پشت باید کاملاً صاف باشد. اما تحقیقات جدید نشان داده این باور اشتباه است. سالیان سال این باور مرسوم بوده که اگر هنگام نشستن، پشت خمیده باشد، فشاری به ستون فقرات وارد می شود که برای آن خطرناک است. اما محققان بریتانیایی به این نتیجه رسیده اند که کسانی که از کمر درد رنج می برند بهتر است هنگام نشستن، پشت آن ها تا حدودی خمیده باشد.

تحقیقات آن ها همچنین نشان داده قوز کردن از فشاری که هنگام نشستن به پشت و پاها وارد می شود، کم می کند.

۸- استفاده از دستگاه بخور جلوی ابتلا به آنفولانزا را می گیرد

دانشمندان آمریکایی پی برده اند که رطوبت هوا در نحوه ی واکنش بدن به ویروس آنفولانزا تأثیر می گذارد. آن ها دست به انجام آزمایشی بر روی موش هایی زدند که از نظر ژنتیکی اصلاح شده بودند و بدن آن ها درست مانند بدن انسان به ویروس آنفولانزا واکنش نشان می داد. این حیوانات در اتاق هایی نگهداری می شدند که دمای یکسانی داشتند اما میزان رطوبت آن ها متفاوت بود. موش ها در معرض ویروس آنفولانزا (H1N1) قرار داده شدند. موش هایی که مکان نگهداری شان رطوبت کمتری داشت، در برابر آنفولانزا آسیب پذیرتر بودند. علاوه بر این، بعد از ابتلا به آنفولانزا، سرعت تکثیر ویروس در محیطی که رطوبت بیشتری داشت، کمتر بود.

دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که استفاده از دستگاه های بخور، ریسک ابتلا به آنفولانزا را کاهش می دهد.

۹- شکستن قولنج گردن برای سلامت ما بسیار خطرناک است

پزشکان هشدار می دهند شکستن زیاد قولنج گردن هنگام کش و قوس دادن به آن، می تواند مشکلات جدی ای برای سلامت ما به بار آورد. یک مورد از این خطرات، اتفاقی بود که مدتی قبل برای جاش هیدر ۲۸ ساله رخ داد. جاش در گردن خود احساس درد می کند و برای آنکه دردش را کمتر کند، شروع به کش و قوس دادن و خم کردن گردن خود، از یک طرف به طرف دیگر می کند که یکباره صدای تق مانندی می شنود و احساس می کند یک طرف بدنش کاملاً خشک شده. او احساس ضعف می کند و سپس شروع به سکسکه می کند. سکسکه ی جاش بی وقفه ادامه پیدا می کند و او در هماهنگی حرکات و بینایی خود هم دچار مشکل می شود.

بعد از آنکه جاش را به بیمارستان رساندند، پزشکان متوجه شدند او دچار سکته ی مغزی شده بود. جاش در حین کش و قوس دادن به گردن خود، باعث پارگی سرخرگ هایی شده بود که به سمت استخوان گردن، در محل اتصال گردن به جمجمه، یعنی قاعده ی مغز می رفتند.

جاش چندین روز در بیمارستان بستری شد. او گرچه به خانه بازگشته، اما هنوز اما مشکلاتی در رابطه با هماهنگی حرکات بدنش دارد. بعد از این سکته، او به مدت ۲ هفته بی وقفه سکسکه می کرد.

۱۰- ورزش صبحگاهی مؤثرتر است

روزیاتو: تحقیقات جدید دانشمندان آمریکایی نشان داده ورزش صبحگاهی بسیار مؤثرتر از ورزش عصرگاهی است. صبح ها، سلول های بدن اکسیژن بسیار بیشتری مصرف می کنند و فرآیندهای مربوط به سوخت و ساز بدن فعال هستند. بنابراین ورزش در صبح ها برای سوخت و ساز بدن بهتر و درنتیجه، تأثیرگذارتر است./م
منبع: brightside

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار