اگر در تمرکز یا حافظه خود با مشکلاتی مواجه هستید یا احساس می کنید قابلیت تفکر شفاف را از دست داده اید، این موارد می توانند از علائم مرتبط با حمله خواب باشند.
کد خبر: ۷۲۶۸۸۸
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۰ 19 March 2019

حمله خواب یا نارکولپسی یک اختلال خواب مزمن است که با خواب آلودگی شدید در طول روز و حملات ناگهانی خواب تعریف می شود. افراد مبتلا به حمله خواب بدون در نظر گرفتن شرایط اغلب در بیدار ماندن برای مدتی طولانی با دشواری مواجه هستند. حمله خواب می تواند موجب اختلالات جدی در فعالیت های روزمره فرد شود.

وقتی خواب حمله می‌کند!

به گزارش تابناک ایلام، به نقل از "پریونشن"، در کنار خواب آلودگی شدید طی روز، برخی نشانه های کمتر مشهود حمله خواب نیز وجود دارند که از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند. باید توجه داشته باشید که علائم حمله خواب می تواند بین بزرگسالان و کودکان متفاوت باشد و این اختلال در دو نوع وجود دارد:

حمله خواب نوع 1 شایع‌تر است و با سطوح پایین یک ماده شیمیایی در مغز به نام هیپوکرتین که به تنظیم چرخه های خواب و بیداری در انسان کمک می کند، مرتبط است. همچنین، بیماران مبتلا به حمله خواب نوع 1 ضعف ناگهانی یا از دست دادن تون ماهیچه ای که به نام کاتاپلکسی یا تن‌انداختگی شناخته می شود را تجربه می کنند.

بیماران مبتلا به حمله خواب نوع 2 دارای سطوح عادی از هیپوکرتین هستند و معمولا کاتاپلکسی را تجربه نمی کنند.

در ادامه با هفت نشانه ظریف حمله خواب بیشتر آشنا می شویم.

ضعف یا از دست دادن ماهیچه

کاتاپلکسی نه تنها کل بدن یک بیمار مبتلا به حمله خواب را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه می تواند موجب ضعف یا از دست دادن ماهیچه در بخش هایی مشخص از بدن شود. به عنوان مثال، برخی بیماران مبتلا به حمله خواب مشکلاتی در صحبت کردن دارند. کاتاپلکسی می تواند موجب تکان سر، یا ضعف در دست ها شود، و این ضعف به اندازه ای است که فرد توانایی نگه داشتن چیزی را ندارد.

برخی بیماران مبتلا به حمله خواب این موارد ضعف ماهیچه ای را تنها چند بار در سال تجربه می کنند، در شرایطی که دیگران علائم را با تکرر بیشتر تجربه می کنند.

ذهن مه آلود

اگر در تمرکز یا حافظه خود با مشکلاتی مواجه هستید یا احساس می کنید قابلیت تفکر شفاف را از دست داده اید، این موارد می توانند از علائم مرتبط با حمله خواب باشند.

در شرایطی که هر یک از این علائم مختص به حمله خواب نیستند، به این معنی که شرایط دیگر نیز می توانند موجب آنها بشوند یا تنها با کمبود خواب موجه باشید، اما اغلب زندگی روزانه را برای بیماران مبتلا به حمله خواب دشوار و چالش برانگیز می کنند.

حرکات کنترل نشده بدن و صورت

در بزرگسالان، حمله خواب با ضعف ناگهانی یا از دست دادن تون ماهیچه ای - اغلب در واکنش به خنده یا احساسات قوی - مرتبط است. اساسا، بدن فرد شل شده یا قدرت خود را از دست می دهد.

اما در کودکان، حمله خواب به جای از دست دادن تون ماهیچه ای می تواند موجب برخی الگوهای حرکتی فعال شود. بالا رفتن ابرو، شکلک درآوردن، حرکات عجیب دهان و زبان، و پیچ و تاب دادن بدن، به ویژه زمانی که کودک احساسی قوی را تجربه می کند، همگی از علائم حمله خواب هستند.

فلج خواب

آیا برای شما پیش آمده که نزدیک به خواب رفتن یا در آستانه بیدار شدن از خواب برای چند ثانیه احساس کنید که نمی توانید بدن خود را تکان دهید؟ این شرایط به نام فلج خواب شناخته می شود و افراد بسیاری که به یک اختلال خواب مبتلا نیستند نیز گاهی اوقات آن را تجربه می کنند.

فلج خواب نشانه ای از حمله خواب نیز محسوب می شود. برخی افراد مبتلا به حمله خواب، این نوع فلج را همواره تجربه می کنند.

خواب دیدن بلافاصله پس از به خواب رفتن

خواب همراه با حرکت سریع چشم (REM) مرحله ای عادی از یک چرخه خواب سالم محسوب می شود و همچنین در این مرحله بیشتر خواب می بینید. به طور معمول، خواب رم 90 دقیقه پس از به خواب رفتن آغاز می شود و در طول شب تکرار می شود.

اما بسیاری از بیماران مبتلا به حمله خواب ورود به این مرحله را بسیار سریع - طی 15 دقیقه پس از به خواب رفتن - تجربه می کنند. اگر طی مدت کوتاهی پس از به خواب رفتن کارخانه رویاسازی مغز شما وارد عمل شده و از این مساله آگاه هستید زیرا اغلب پس از مدت کوتاهی از به خواب رفتن به واسطه یک رویا بیدار می شوید، این می تواند نشانه ای ظریف از ابتلا به حمله خواب باشد.

ناتوانی در به خواب رفتن هنگام شب

در شرایطی که حمله خواب به طور معمول با خواب آلودگی طی روز مرتبط است، این شرایط می تواند موجب بروز مشکلاتی در خواب شبانه نیز شود. بسیاری از بیماران مبتلا به این شرایط خواب تکه تکه را تجربه می کنند، به این معنی که طی شب نمی توانند به راحتی به خواب بروند یا خواب باقی بمانند.

برخی بیماران مبتلا به حمله خواب چندین بار در طول شب از خواب بیدار می شوند و به گفته کارشناسان این شرایط به واسطه اختلالات مغزی خواب-بیداری مشابه با آنچه موجب احساس خواب آلودگی شدید طی روز می شود، رخ می دهد.

کابوس های واضح و ترسناک

از آنجایی که حمله خواب می تواند مرزهای بین خواب و بیداری را کمرنگ کند، برخی بیماران رویاهایی واضح و ترسناک را تجربه می کنند.

برای برخی بیماران، رویاها می توانند پیش از این که کاملا به خواب بروند، آغاز شوند. به عنوان نمونه می توان به دیدن یا احساس حضور فردی بیگانه در اتاق خواب در شرایطی که فرد همچنان تا حدی بیدار است، اشاره کرد./ح

عصر ایران

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار