بعد از ورود دستگاه‌های بازیافت زباله در مبدا به شهرهایی نظیر مشهد، امروز سه شنبه اول آبان، اولین نمونه این دستگاه در شیراز هم رونمایی شد؛ اگرچه برنامه ریزان برای ورود این دستگاه، عنوان آن را رونمایی گذاشته بودند و هیچ یک از برگزار کنندگان و مدعوین آشنایی لازم را با این دستگاه نداشتند! حتی رییس سازمان بازیافت شهرداری شیراز! ‌
کد خبر: ۶۷۱۶۷۲
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۸ 23 October 2018

تابناک فارس به نقل از ایسنا: جهان مدت‌های زیادی است که معضل زباله تر را با یافتن راهکارهای تاثیرگذاری برای بازیافت این مواد، به شکلی حل کرده است؛ اگرچه این راهکارها در تمام کشورها به کار گرفته نشده و هنوز جوامع زیادی با معضل زباله به عنوان چالشی جدی مواجه هستند.

طی سال‌های اخیر نگاه جهان بیش از گذشته به سمت لزوم بازیافت زباله‌های خشک معطوف شد؛ زباله‌ای که مهمترین معضل زیست محیطی جهان محسوب می‌شود و پراکنش آن در سطح طبیعت، آثار زیانباری را در ابعاد مختلف به افراد تحمیل می‌کند.

یکی از این راهکارها که امروزه در نقاط مختلف جهان و ایران، مطرح شده و دنبال می شود، روش بازیافت زباله در مبدا با استفاده از دستگاه‌هایی نیمه هوشمند است.

 بعد از ورود دستگاه‌های بازیافت زباله در مبدا به شهرهایی نظیر مشهد، امروز سه شنبه اول آبان، اولین نمونه این دستگاه در شیراز هم رونمایی شد؛ اگرچه برنامه ریزان برای ورود این دستگاه، عنوان آن را رونمایی گذاشته بودند و هیچ یک از برگزار کنندگان و مدعوین آشنایی لازم را با این دستگاه نداشتند! حتی رییس سازمان بازیافت شهرداری شیراز!

مراسم نصب و راه‌اندازی اولین دستگاه هوشمند بازیافت زباله در مبدا، در دانشگاه صنعت و با حضور معاون این دانشگاه، مخترع دستگاه، یکی از اعضای شورای شهر و رئیس سازمان بازیافت شهرداری شیراز و با تاخیری یک و نیم ساعته برگزار شد.

مخترع دستگاه هوشمند بازیافت زباله در مبدا، به ارائه توضیحاتی پیرامون عملکرد این دستگاه که مهر سال گذشته در شهر مقدس مشهد رونمایی شده و طی یکسال گذشته در بسیاری نقاط کشور، نصب و راه اندازی شده است، گفت: این دستگاه قادر به دریافت زباله و خرد کردن و بسته بندی پسماند است.

نصرالله فرامرزی با بیان اینکه دستگاه یاد شده، به شکل دستی و اتومات کار می کند، گفت: الزاما یک اپراتور برای هر دستگاه لازم است تا روش کار و شیوه وارد کردن زباله قابل بازیافت را به کاربران آموزش داده و بر روند کار دستگاه نظارت کند.

فرامرزی تاکید کرد که این دستگاه را می توان در نقاط مختلف نصب کرد تا شهروندان به جای دور ریختن زباله خشک، آن را به این دستگاه تحویل داده و در ازای آن پول یا اعتبار هم دریافت کنند؛ اعتباری که می تواند با شارژ کارت شهروندی برای حمل و نقل درونشهری یا سایر کاربری های قابل تعریف، استفاده شود.

وی با بیان اینکه بحث مدیریت پسماند و تفکیک زباله یکی مهترین موضوعات در دنیا بوده و عموما 30 درصد از پسماندهای خانگی خشک است، گفت: بحث معضلات محیط زیست و تفکیک از مبدا در کشورهای مختلف همچون ایران وجود دارد و از ۳ سال پیش تصمیم به ساخت این دستگاه گرفتیم، دستگاهی که در قالب ۸ درگاه ورودی به تفکیک کدهای بین‌المللی بازیافت ساخته شده است.

فرامرزی افزود: این دستگاه مجهز به سیستم پیشرفته پرک ‌کننده است و کلیه مبالغ موارد بازیافت شده در بازیافت کار افراد شارژ می‌شود تا بتوانند از بازارهای مجموعه‌های خریدهای غیرنقدی را داشته باشند.

این مخترع ادامه داد: این دستگاه در ابتدا امکان شارژ کارت را نداشت و به همین دلیل استقبال چندانی را شاهد نبودیم اما اکنون با نصب برنامه شارژ کارت و پرداخت وجه، شاهد استقبال خوبی در کشور هستیم.

وی گفت: دلیل پیش بینی اپراتور برای دستگاه، هزینه بالای آن برای استفاده شخصی و خانوادگی است؛ از طرفی هر دستگاه امکان اشتغال را برای یک یا دو نفر ایجاد کرده و می تواند جایگزین سطل زباله در شهرهای بزرگ شود و از معضلی به نام زباله جمع کن های دوره گرد هم ممانعت کند!!

فرامرزی گفت: اکنون این دستگاه در 25 شهر نصب و راه اندازی شده و با پیش بینی یک کارت قابل شارژ که می توان از موجودی آن در خرید و حمل و نقل و کمک به خیریه ها و ... استفاده کرد، شهروندان از آن استفاده می‌کنند.

در این جلسه، شرکت کنندگان تنها سئوالاتی را از مخترع دستگاه مطرح کردند و خوشبخت رئیس سازمان بازیافت شهرداری شیراز نیز تاکید کرد که شهرداری امکان استفاده از این دستگاه را ندارد بلکه باید ابتدا طرح آن به سازمان ارائه شده و بعد از مطالعه و بررسی دقیق، در صورت تصویب شورا، زمینه بهره برداری فراهم شود.

یک نمونه از این دستگاه اکنون در دانشگاه صنعت شیراز واقع در بلوار مدرس، نصب شده و قابل استفاده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار