سومین نشست «کتاب‌خوان» اختصاصی اقشار ویژه هنرمندان استان ایلام به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی با معرفی کتابهای خود، امروز دوشنبه 27فروردین ماه رأس ساعت 10صبح با حضور در محل سالن جلسات مجتمع فرهنگی هنری ارشاداسلامی شهر ایلام برگزار شد.
کد خبر: ۵۹۲۱۳۷
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۵ 17 April 2018

به گزارش تابناک ایلام ؛ این نشست با معرفی 5کتاب، که در ادامه به مرور اجمالی آنها می پردازیم، به کار خود خاتمه داد.


«مغازله در خون» نوشته عباس صیدی/ ارائه توسط: عباس صیدی


کتاب «مغازله در خون» جستاری در نقد و بررسی سروده‌های پیشروان شعر پایداری ایران و شعر دفاع مقدس ایلام است که توسط انتشارات برگ آذین در سال 1389 منتشر شده است. در طول تاریخ بشریت، همواره حکومت‌ها و قدرت‌های ظالم و سرکوب‌گری به صحنه آمده‌اند که با استفاده از زور و ضایع‌نمودن حقوق مادی و معنوی انسان‌ها و ملت‌های مظلوم، همواره به قدرت و حاکمیت خود در جهان استمرار بخشیده‌اند. بنابراین مردم مظلومی که در طول تاریخ با چنین حکومت‌های جابری به مقابله پرداخته‌اند، بدون تردید همان کسانی هستند که نخستین جرقه‌های ادبیات پایداری و به تبع آن شعر پایداری را در جهان روشن کرده‌اند. از این مقدمۀ کوتاه به این نتیجه می‌رسیم که ادبیات پایداری در ایران نیز مقولۀ مقدسی است که نشأت گرفته از مقاومت‌ها و مبارزه‌های جانانه و اعتراض‌های شجاعانۀ شاعران و نویسندگانی است که از نزدیک شاهد درد و مرارت‌های طاقت‌فرسای ملت خود بوده‌اند و هرگز در مقابل این ظلم و تعدی کمترین عجز و ناتوانی را نشان‌ نداده‌اند که یکی از نمونه‌های آنها اعتراض علیه قراردادهای ننگین ترکمن‌چای و گلستان در دورۀ مشروطه است.

اکنون با توجه به تحلیل‌ها و نقد و نظرات مندرج در این تخقیق می‌توان گفت شعر پایداری به عنوان یک ژانر ادبی مستقل دربرگیرندۀ شاخصه‌ها و جنبه‌های متنوع و مخصوص به خود است و در این راستا از آغاز اسلام تا پایان امامت معصومین (ع) و همچنین از آغاز مشروطه در ایران تا پایان حکومت پهلوی شاعران و نویسندگان متعددی در این حوزه فعالیت داشته‌اند که ملک‌الشعرای بهار و دهخدا مشهورترین آنها هستند.


«رازکانال کمیل» گردآوری توسط گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی/ ارائه توسط: علی اسماعیلی


«راز کانال کمیل» یکی از آثار گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی است. این کتاب به شرح ۵ روز مقاومت دلاورمردان گردان کمیل در بازه زمانی ۱۷تا ۲۲بهمن ماه سال ۶۱ از لحظه آغاز عملیات تا زمان محاصره آن‌ها در کانال کمیل و به شهادت رسیدنشان پرداخته است.


راوی حوادث کتاب، سردار رمضانی یکی از رزمندگان حاضر در آن حماسه است که بعد از شهادت یارانش در حالی که به شدت مجروح بوده است، به همراه چند نفر دیگر از مجروحین می‌توانند به سمت نیروهای خودی برگردند و حالا بعد از گذشت سال‌ها از وقوع آن حماسه، روایتگر راز جاودانگی شهدای کمیل باشد.

زبان روایت کتاب، دلنشین و بدون تکلف است. علاوه بر آن سیر روایت حوادث از ابتدای جنگ تحمیلی تا تشکیل گردان کمیل و حضور آن در عملیات والفجر مقدماتی به حدی دقیق و جز به جز بیان شده است که می‌تواند مخاطب را با خود همراه کند. این کتاب با قیمت ۵۸۰۰ تومان وارد بازار نشر شده، و تاکنون چهار بار تجدید چاپ شده است.


«502 نماد ایثار و شهادت» نوشته پروین محمدی/ ارائه توسط: زینب محمدی


کتاب حاضر درباره گردان 502 امام حسین (ع) از لشکر 11 امیرالمومنین (ع) است. گردان 502 در سپاه ناحیه ایلام تشکیل شده بود و در عملیات‌های کربلا 10، والفجر 10 و عملیات‌های شمال غرب کشور شرکت داشته است.

در کتاب حاضر ابتدا سه روایت از زبان فرماندهان در خصوص فلسفه وجودی تشکیل این گردان ذکر شده است.

سپس عملیات‌های آفندی گردان 502 از جمله عملیات نصر 4، عملیات تک انهدامی قلاویزان و ... توضیح داده شده است.

در ادامه زندگی‌نامه بیش از شصت شهید این گردان به همراه فرازهایی از وصیت‌نامه شهدا ارائه شده است. در پایان نیز خاطرات، عکس و دست‌نوشته‌هایی از شهدا آورده شده است.


«جنگ خاکریزها» نوشته قاسم نظری/ ارائه توسط: قاسم نظری


کتاب «جنگ خاکریزها»، روایتگر خاطرات حجت‌الله رحیم‌زاده، رزمنده و جهادگر ایلامی در سال‌های دفاع مقدس است که توسط قاسم نظری تدوین شده و در سال ۱۳۹۴ انتشار یافته است.


کتاب جنگ خاکریزها ابعادی از زندگی حجت اله رحیم زاده و خاطرات و تجربیات وی از سالهای دفاع مقدس را با زبانی ساده، روان و صمیمانه پیش روی خوانندگان گشوده است. کتاب «جنگ خاکریزها» در ۲۰۸ صفحه و شمارگان ۱۰۰۰نسخه توسط انتشارات سوره های عشق در سال ۱۳۹۴ منتشر و روانه بازار شده است.


«روایت های من» نوشته حسن شکربیگی/ ارائه توسط: حسن شکربیگی

حسین شکربیگی درباره کتاب «گنجشک خوانی در باغ‌های زیتون» گفت: این کتاب به اتفاقات و حوادث تلخ امروز کشورهای خاورمیانه در قالب شعر سپید می‌پردازد. بخشی از این کتاب از زبان یک شهروند فلسطینی عرب که از خانه و وطنش رانده شده و در اردوگاه‌ پناهندگان فلسطینی زندگی می‌کند بیان شده است.


این نویسنده ادامه داد: در بخش دیگری از کتاب، شعرهایی در ارتباط با اتفاقاتی که با حضور داعش در عراق و سوریه رخ داده، وجود دارد. در این بخش هم از یک خط داستانی که بصورت شعر روایت می‌شود بهره گرفته‌ام.


شکربیگی خاطر نشان کرد: در کتاب «گنجشک خوانی در باغ‌های زیتون» سعی کردم خودم را جای یک مسلمان فلسطینی، سوری و یا عراقی بگذارم و از دریچه نگاه اینها اتفاقات را در شعرهایم بیان کنم. البته تمام تلاشم را کردم تا شعاری عمل نکنم و از شعارزدگی دوری کردم.


این شاعر گفت: مجموعه شعری «گنجشک خوانی در باغ‌های زیتون» خط روایی داستانی دارد و کلیت شعرها بهم پیوسته است.


وی در ادامه درباره تاثیرگذاری یک اثر اظهار داشت: یک کتاب خوب و جذاب باید دارای ساختار فنی خوب از جمله محتوای داستانی جذاب، طراحی جلد مناسب، عنوان مناسب و جذاب، تبلیغات درست باشد. زیرا تمامی این کلیات در روند یک کتاب خوب، تاثیرگذار هستند. به گفته حسن شکر بیگی برای نگارش این کتاب یکسال زمان صرف شده، و عنوان کتاب بر اساس محتوای کتاب انتخاب شده است.
این مراسم با اهداء لوح تقدیر و هدیه به ارائه دهندگان، پایان یافت./م

سومین نشست «کتاب‌خوان» اختصاصی اقشار ویژه هنرمندان استان ایلام برگزار شد

سومین نشست «کتاب‌خوان» اختصاصی اقشار ویژه هنرمندان استان ایلام برگزار شد

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار