مروری بر روزنامه های شنبه ششم خردادماه،
روزنامه های مخالف دولت امروز تیترهای اول خود را به موضوع تصویب اولیه تحریم جدید امریکا در سنای این کشور اختصاص داده اند. این در حالی است که برخی روزنامه های اصلاح طلب به موضوع ادعای تخلف های انتخاباتی واکنش نشان داده اند و همچنین انتخاب اعضای جدید هیئت رئیسه مجلس از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.
کد خبر: ۴۳۰۸۰۳
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۳ 27 May 2017

روزنامه های مخالف دولت امروز تیترهای اول خود را به موضوع تصویب اولیه تحریم جدید امریکا در سنای این کشور اختصاص داده اند. این در حالی است که برخی روزنامه های اصلاح طلب به موضوع ادعای تخلف های انتخاباتی واکنش نشان داده اند و همچنین انتخاب اعضای جدید هیئت رئیسه مجلس از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

به گزارش«تابناک»،روزنامه های مخالف دولت امروز موضوع تحریم های جدید را در کانون توجه قرار داده اند.


روزنامه جوان در گزارشی با عنوان« ماشين تحريم‌هاي پساانتخاباتي امريكا روشن شد» با اشاره به اینکه امريكا قبلاً اعلام كرده بود به خاطر همزماني با انتخابات، طرح تحريم‌هاي جديد را به بعد از انتخابات موكول مي‌كند نوشت:« هنوز يك هفته از انتخابات ايران نگذشته، كميته روابط خارجي سناي امريكا طرح جديد تحريم‌هاي امريكا عليه ايران را تصويب كرد؛ طرحي كه كار روي آن به دليل همزماني با انتخابات ايران، از اواسط فروردين ماه 1396 معلق مانده بود.

به گزارش «جوان» ظاهراً خيال كنگره امريكا از نتيجه انتخابات ايران آسوده شده و فصل اعمال تحريم‌هاي جديد فرا رسيده است. باب ‌كوركر، رئيس كميسيون روابط خارجي سناي امريكا 15 فروردين 1396 گفته بود سناي امريكا بررسي طرح جديد تحريم‌هاي ايران را به دليل نگراني اتحاديه اروپا از تأثير آن بر انتخابات رياست جمهوري در ايران تا بعد از انتخابات ارديبهشت‌ماه به تعويق انداخته است. براساس گزارش دويچه‌وله، سناتورهاي امريكايي همان موقع گفته بودند نمي‌خواهند بررسي طرح تشديد تحريم‌هاي ايران باعث شكست خوردن حسن روحاني و جناح معتدل در انتخابات ايران شود. اين روند تا جايي پيش رفت كه دونالد ترامپ كه برجام را احمقانه‌ترين توافق تاريخ امريكا خوانده بود، به فاصله يك روز مانده به انتخابات ايران، با امضاي فرمان تعليق تحريم‌هاي ايران براي 120 روز ديگر، در همان مسيري گام برداشت كه باراك اوباما رئيس‌جمهور قبلي قدم برداشته بود. حالا به فاصله كوتاهي از انتخابات ايران، در حالي كه انتخاب مجدد حسن روحاني با استقبال فدريكا موگريني مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا و همتايان او در فرانسه، آلمان و انگليس روبه‌رو شده، ظاهراً امريكا و اروپا با خيالي آسوده‌تر سياست‌هاي متفاوت خود را در مورد ايران دنبال مي‌كنند.

خانم موگريني ضمن تبريك پيروزي «حسن روحاني» گفته كه اتحاديه اروپا براي اجراي كامل توافق جامع هسته‌اي با ايران آمادگي دارد. در مقابل، دونالد ترامپ تيمي از آژانس‌هاي امنيت ملي امريكا را مأمور كرده كه توافق هسته‌اي با ايران را از نظر مطابقت با منافع امنيت ملي امريكا بررسي كند ولي تا زمان تكميل شدن اين بررسي، ظاهراً اين كنگره امريكا خواهد بود كه سمت و سوي امريكا در مورد توافق هسته‌اي را تعيين مي‌كند. كميته روابط خارجي سنا در اولين گام خود بعد از انتخابات 29 ارديبهشت با اكثريت چشمگير ۱۸ به سه طرح تحريم‌هاي جديد تحريم‌هاي ايران را با نام « قانون مقابله با اقدامات بي‌ثبات‌كننده ايران»تصويب و آن را به صحن سنا فرستاد. اگر اين طرح تصويب شود، دست‌اندركاران برنامه موشكي ايران و اشخاصي كه با آنها ارتباط داشته باشند تحريم خواهند شد و رئيس‌جمهور امريكا نيز اختيار پيدا مي‌كند در ارتباط با ادعاي حمايت ايران از تروريسم يا موارد نقض حقوق بشر، تحريم‌هايي را عليه اشخاص و نهادهاي ايراني وضع كند. در حالي كه پيش از اين شاخه برون‌مرزي سپاه (سپاه قدس) در فهرست تحريم‌هاي امريكا قرار گرفته بود، طرح جديد كليت سپاه پاسداران را براي اولين مرتبه مشمول تحريم‌هاي امريكا مي‌كند.

تخلف انتخاباتی

تا 1400 با روحانی یا تحریم؟!/ ‌ رمضان ۹۶ با ربنای شجریان؟

روزنامه قانون در گزارشی با عنوان« تخلفات حلال و حر ام!» با اشاره به اینکه فعاليت هاي برخي جريان هاي شكست خورده براي زير سوال بردن راي ملت ادامه دارد. در بخشی از این گزارش می خوانیم:« اما زير سوال بردن انتخابات، پاياني نداشت و موحدي كرماني، دبيركل جامعه روحانيت مبارز از شخصيت‌هايي كه مانند مجموعه تحت امرش در انتخابات از رئيسي‌حمايت كرده‌بود، اظهارات تامل‌برانگيزي را مطرح كرد و مدعي شد:«آقای رئیسی سرمایه قوی و سرمایه مردمی انقلابی خوبی دارد؛ او 16 میلیون رای حلال داشت!»وی با اشاره به جلسه روز چهارشنبه خود با احمد جنتی گفت: «بنده روز گذشته با آیت ا... جنتی ملاقات داشتم و به ایشان تاکید کردم مردم انتظار دارند که ببینند شورای نگهبان چه قضاوتی می‌کند و شورای نگهبان باید موارد تخلف انتخاباتی را بشناسد و به مردم معرفی کند».كرماني ادامه داد:« تخلفات انتخاباتی در حدی نیست که در نتیجه کلی انتخابات اثر بگذارد اما ممکن است با بازبینی و بررسی مجدد تخلفات و گزارش‌هاي ارسالی به شورای نگهبان، رای رئیسی از 16 به 19 و روحانی نیز از 23 به 21 میلیون رای برسد، البته باید این را نيز بگوییم که آقای روحانی ريیس جمهور است و بحثی در این مورد نداریم!». اين ادعاها و اظهارات از چشم دولتي‌ها نيز پنهان نماند و اسحاق‌‌جهانگیری در واكنش به برخی شايبه ها درباره سلامت انتخابات گفت:« رای مردم پشتوانه و سرمایه ملی است. از تمکین به صندوق‌رای و قبول سلامت انتخابات هیچ جریانی ضرر نمی کند».هر چند كه اندكي بعد اين سخنان جهانگيري به سخره گرفته شد و عوامل رسانه‌اي اين جريان او را به سال 88 ارجاع دادند و گفتند مگر آن سال ميزان راي ملت نبود؟! اين خلط مبحث توسط آن‌هايي كه خود را مدعي اخلاق‌گرايي و انقلابي‌گري مي‌خوانند بسيار براي مردم جاي تامل داشت. اينكه اگر در سال 88 اشتباهي نيز رخ‌داده است چرا بايد در اين سال دوباره همان مسير پيش برود؟ حال بايد منتظر ماند و ديد كه در ادامه، اين جماعت براي زير سوال بردن انتخابات چه برنامه‌‌هايي را در سر مي‌پرورانند. آيا قصد دارند همين‌گونه به تلخ كردن كام مردم و زير سوال بردن انتخابات ادامه دهند يا اينكه ميزان را راي مردم مي‌دانند و به آن تمكين مي‌كنند؟»

تا 1400 با روحانی یا تحریم؟!/ ‌ رمضان ۹۶ با ربنای شجریان؟

روزنامه شرق نیز در گزارشی با عنوان« روی خط القا ی تخلف» نوشت:« فعالان جریان اصولگرا که همیشه از سلامت برگزاری انتخابات در ادوار مختلف دفاع می‌کردند، این بار از کلید‌واژه «تخلف» به طور گسترده‌ای در ادبیات خود استفاده می‌کنند و در تریبون‌های مختلف و البته رسمی درباره آن سخن می‌گویند؛ از بلندگوهای نماز جمعه گرفته تا شورای نگهبان. اصرار اصولگرایان بر بروز تخلف در انتخابات، موضوعی است که تا‌به‌حال سابقه نداشته است. در تازه‌ترین تحول، دو نفر از خطبای موقت نماز جمعه تهران، یعنی آیت‌الله موحدی‌کرمانی و حجت‌الاسلام احمد خاتمی هم مدعی تخلفات انتخاباتی گسترده شده‌اند و از شورای نگهبان درخواست رسیدگی کرده‌اند. این سخنان البته با واکنش سریع وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور مواجه شد. وزارت کشور، نه‌تنها گویندگان این سخنان را به صداقت دعوت کرده‌، بلکه نسبت به پیگیری قانونی هم هشدار داده‌ است.

بااین‌حال، حتی آیت‌الله احمد جنتی که خود همیشه از سلامت انتخابات در کشور سخن گفته و دفاع کرده هم این دوره درباره تخلفات انتخاباتی سخن گفت، اگرچه اعلام کرد که سلامت انتخابات را تأیید می‌کند. عباسعلی کدخدایی که هم سخنگوی شورای نگهبان است و هم رئیس هیئت مرکزی نظارت، همان روز برگزاری انتخابات از گزارش‌های تخلفات انتخاباتی سخن گفته و تعداد آن را زیاد توصیف کرده بود. »

آینده ریاست مجلس

تا 1400 با روحانی یا تحریم؟!/ ‌ رمضان ۹۶ با ربنای شجریان؟

روزنامه افتاب یزد در گزارشی با عنوان«تلاش برای خاموش کردن صدای ملت»مدعی شد که اصولگرایان لابی گسترده ای برای پایین کشیدن علی ‌مطهری از نایب‌رئیسی مجلس انجام داده اند. در بخشی از این گزارش می خوانیم:« مصطفی تاجزاده، تئوریسین جریان اصلاحات روز پنج شنبه در صفحه توییتر خود از تلاش اصولگرایان برای به زیر کشیدن علی مطهری خبر داد و چنین نوشت: «شنیدم که علی #لاریجانی و تیمش درصدد حذف علی #مطهری از نایب رئیسی مجلس اند. امیدوارم کذب بودن خبر، یکشنبه ۷خرداد معلوم شود.» درباره درستی این خبر، بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید به خبرنگار «آفتاب یزد» گفت: «بله. چنین اتفاقی در حال روی دادن است و تیمی در مجلس از فراکسیون ولایت، درصدد براندازی علی مطهری و همینطور محمدعلی وکیلی از هیئت رئیسه مجلس هستند و می‌خواهند ترکیب هیئت رئیسه مجلس را تغییر دهند. آن هم به دلیل دیداری که این دو نفر با رئیس دولت اصلاحات داشتند. این عزم در این گروه از نمایندگان اصولگرا جزم‌تر شده است که صندلی نایب‌رئیس و همینطور دبیری هیئت رئیسه را از این دو نفر بگیرند. واقعیت این است که یک گروه خواهان آنند تا بتوانند دیگر این دو در هیئت رئیسه نباشند از چند‌ماه قبل هم به دنبال این موضوع بودند.»

رمضان ۹۶ با ربنای شجریان؟

‌روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان« رمضان ۹۶ با ربنای شجریان؟» نوشت:« :چند سال است بحث پخش ربنای استاد شجریان از صداوسیما در محافل رسانه‌ای مطرح است، اما ظاهرا این رسانه با خود عهد بسته بود که نوای این استاد آواز که محبوب اکثر مردم کشور است، شنیده نشود. هر ازچندگاهی وعده پخش ربنای شجریان داده می‌شود، اما هنوز محقق نشده است. یک منبع آگاه از نامه‌ای خبر داد که سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای رئیس سازمان صداوسیما نوشته و در آن خواستار پخش «ربنای» استاد محمدرضا شجریان در ایام ماه مبارک رمضان شده است. این نامه در حاشیه نشست روز چهارشنبه اعضای کابینه حسن‌روحانی تسلیم عبدالعلی علی‌عسکری، رئیس سازمان صداوسیما شده است. هنوز در خصوص تصمیم در مورد پخش «ربنای» استادشجریان در ایام ماه رمضان سال 96 خبری منتشر نشده است. موضوع این نامه در شبکه‌های اجتماعی بازنشر شده است.»

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار