به همت بنیاد نخبگان استان ایلام:
به همت بنیاد نخبگان استان ایلام؛ دومین آیین تکریم از سرآمدان هنری کشور در استان را براساس نظر شورای عالی نخبگان که متشکل از جامعه علمی و نخبگانی است با در نظر گرفتن مولفه‌های مختلف به استاد "علی‌اشرف صندوق آبادی" که یکی از سرآمدان هنر خوشنویسی استان، کشور و بین الملل است، اختصاص داد.
کد خبر: ۱۰۵۹۰۱۳
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۰ 30 July 2022

به گزارش تابناک ایلام؛ دکتر محمد ایدی، سرپرست بنیاد نخبگان استان، در ابتدا ضمن قرائت آیه‌ای از سوره‌ی انشراح، از قرآن به عنوان یک اثر فاخر و هنری نام برد که نمونه‌ای یکتا است و اظهار کرد: اگر ارتباط با قرآن وجود داشته باشد یقیناً ماندگاری به دنبال خواهد داشت.

وی به چهره‌ی بین المللی هنر خوشنویسی، عثمان طاها از دوستان استاد غلامحسین امیرخانی که استاد خوشنویسی و کاتب قرآن با خط خوش اشاره کرد و گفت: ایشان در حال کتابت قرآن به خط نستعلیق و تحت تاثیر خوشنویسی ایران است، در تکمیل این مطلب که قرآن باعث ماندگاری می‌شود این را باید گفت استاد صندوق آبادی خط را با "بسم الله الرحمن الرحیم" آغاز کرد.

ایدی با طرح یک سوال که رمز و راز موفقیت چیست؟ گفت: این سوال یک مقوله مهم در زندگی است که جواب آن در سوره‌ی انشراح است که بعد از هر سختی، آسانی است و تا انسان سختی نکشد، تلاش نکند شیرینی و حلاوت موفقیت را نخواهد چشید. و در واقع برند شدن در یک حوزه سختی‌های زیادی دارد.

وی با اشاره به اینکه نوع نگاه به شغلی و حرفه‌ در ماندگاری مهم است و این امر با کیفی انجام دادن محقق خواهد شد، افزود: حرفه بر خلاف شغل دنبال سودآوری نیست اما وقتی در شغل و حرفه به دنبال کسب رضایت مردم باشیم سود به دنبال خواهد داشت.

ایدی خاطر نشان کرد: یکی از دلایل عدم موفقیت مدیران در سازمان نشات گرفته از حرفه‌ای نبودن است در صورتی که تخصص، مهارت و نگاه حرفه‌ای، شخص و سازمان را از دیگران متمایز می‌کند و نیروی انسانی رهرو خواهند بود.

وی تصریح کرد: یکی از وظایف بنیاد ملی نخبگان، تکریم افراد سرآمد هنری است که این افراد توسط شورای عالی نخبگان با بررسی شخص در حوزه‌های مختلف انتخاب و معرفی می‌شوند. که استاد صندوق آبادی با توجه به زحماتی که در هنر خوشنویسی کشیده و افتخارات زیادی که در سطح ملی کسب کرده است و شاگردانی متعدد تربیت نموده، راضی به این تکریم نیودند و با تاخیر این برنامه اجرا شد.

ایدی افزود: هدف دیگر از تکریم، الگوسازی است و باید عظمت این مراسم در جامعه منعکس شود تا جامعه با شیوه‌ها و سختی‌های که استاد متحمل شده تا به این جایگاه برسند، آشنا شوند و شاهد تاثیر آن بر افراد متعدد باشیم.

در ادامه " شمس الدین مرادی"، خوشنویس ایلامی، با تاکید بر اینکه این آیین تکریم از فرد نیست بلکه بزرگداشت یک جنبش هنری است، اظهار کرد: هنر گیت‌های مختلفی دارد که برای عبور از هر یک از آنها، باید یک ویژگی داشت که مراحل به گونه‌ای است که هر کسی موفق نمی‌شود مگر به معرفت هنری رسیده باشند که استاد صندوق آبادی به این مرحله رسیده است . متاسفانه مشاهده می‌شود کسانیکه نتوانسته‌اند از این مراحل عبور کنند با جریان تکریم مخالفت می‌کنند.

وی افزود: استاد صندوق آبادی با وجود رفاقت ۳۰ ساله با غلامحسین امیرخانی به جهت خط تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد و خط خاص را برای خود تعریف می‌کند. همچنین ایشان تاریخ خوشنویسی را مطالعه کرده و با اشراف بر هنر خوشنویسی نیز از هر شاخه‌ی آن بهره‌ای برداشته است.

"علی‌اشرف صندوق آبادی" ضمن تقدیر از برگزار کنندگان؛ حوزه هنری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای شهر و شهرداری و بنیاد نخبگان، اظهار کرد: خط یکی از مهمترین اختراع بشریت است که خوشنویسی صورت و معنا را مورد توجه قرار داده است. که در فرهنگ ژرف و غنی ایران می‌بینیم خوشنویسی تبدیل به یکی از مظاهر غنای تمدنی آن است.
وی افزود: خداوند را شاکرم که در میان مردمان فرهنگ دوستی زندگی می‌کنم که به اذعان اساتید برجسته، تراز خوشنویسی ایلام در حد هنر استان‌های بنام در هنر خوشنویسی است.

استاد صندوق آبادی خاطر نشان کرد: جا دارد متولیان امر فرهنگ سعی در معرفی هنرمندان در سطح جهان داشته باشد بویژه در دورانی که بسیاری از کشورها به دنبال دستیابی به آثار تاریخی تمدن‌های غنی برای تمدن سازی خود هستند.
وی افزود: باید دوران گسست فرهنگی را کاهش داد و به پاسداشت ذخایر فرهنگی اقدام کرد.

در این آیین دکتر بهروز سپیدنامه و فرهاد شاهمرادیان شعرخوانی کردند و همچنین محمدجواد شوهانی به اجرای زنده ترانه پرداخت./ح

 

بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار